Властите в многомилионния турски град Истанбул въвеждат промени, свързани с

...
Властите в многомилионния турски град Истанбул въвеждат промени, свързани с
Коментари Харесай

Таксиджиите в Истанбул са длъжни да научат английски

Властите в многомилионния турски град Истанбул вкарват промени, свързани с таксиметровите услуги, съобщи „ Хюриет дейли нюз”. Едно от изискваният е водачите наложително да владеят британски език.

Таксиметровите водачи в Истанбул би трябвало да научат британски като част от план, управителен от общината в Истанбул. Новият план ще вкара избрани стандарти като възрастова граница за водачите и притежаване на британски език, в случай че бъде утвърден от Центъра за съгласуваност на превоза.

В плана е планувано още таксиметровите водачи да носят униформи. Но най-значителната смяна ще е опцията клиентите да заплащат на таксиджиите с Istanbulkart (Истанбулкарт) – посредством нея сега жителите заплащат за услугите на градския превоз. Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу постоянно се оплаква от неналичието на таксита в града.

Към момента едвам 17 395 лицензирани таксиметрови водачи обслужват 15-милионния град. Такситата са необятно желани от туристите или локалните поданици, изтощени от пренаселения всеобщ превоз. Представители на таксиметровата колегия се оплакват от дългото работно време и нелицензираната конкуренция. Коронавирусната пандемия засегна и този бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР