Властите в Малайзия конфискуваха над 1000 компютърни конфигурации за добив

...
Властите в Малайзия конфискуваха над 1000 компютърни конфигурации за добив
Коментари Харесай

В Малайзия валяк смаза 1063 компютъра за добив на криптовалути

Властите в Малайзия конфискуваха над 1000 компютърни конфигурации за рандеман на криптовалута, след което ги унищожиха посредством газене с валяк.  Машините, общо 1069 на брой, са били конфискувани по време на шест отделни  спецакции на остров Борнео, извършени в интервала от февруари до април тази година. Унищоженото съоръжение е на стойност 1.26 милиона $.

В обществените мрежи беше публикувано на което се вижда осъществяването на " изтезанието ".  Причината за показната наказателна акция са големите обири на ток от страна на притежателите на криптомашините. Органите на реда оповестиха, че " копачите "  са употребявали нелегално електрическа енергия на обща стойност 2 млн. $. Операцията по конфискуването им е извършена взаимно от полицията в град Мири и локалната електроснабдителна компания Sarawak Energy.

В някои страни, да вземем за пример Китай, се ползват разнообразни практики в сходни случаи. Там иззетите машини за рандеман на криптовалута се продават на търгове, вместо да се унищожават.

" Добивът " на криптовалути действително съставлява решение на комплицирани математически задания, което се прави от компютри. Това е голямо натоварване на машините, при което се използват големи количества ток.   " Миньорите ", които се присъединяват нелегално към електромрежата, я слагат под риск. 

В конкнретния случай в град Мири се е стигнало до пораждане на пожари поради дестабилизирането на електрозахранването вследствие на нарушаванията, осъществени при добива на криптовалутите.

 

Полицията е арестувала осем души, като на шестима от тях са повдигнати обвинявания за кражба на електрическа енергия. Извършителите са застрашени от санкция в размер до 100 000 малайзийски рингита (23 700 долара) и до пет години отнемане от независимост.

 

В Малайзия се добиват към 3.5% от всички криптовалути в света, което я слага измежду 10-те топ дестинации за криптоминьорите. 

 

Източник: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР