Властите в Ломбардия, най-засегнатата италианска провинция от коронавируса, със закон

...
Властите в Ломбардия, най-засегнатата италианска провинция от коронавируса, със закон
Коментари Харесай

Ломбардия задължи носенето на маски със закон

Властите в Ломбардия, най-засегнатата италианска провинция от ковид, със закон задължиха жителите да носят маски на публично място, оповестяват медии.

Губернаторът на региона Атилио Фонтана съобщи, че в случай че нямат маски, хората би трябвало да си покриват устата и носа с забрадка или шал. Той разясни, че мярката има за цел да предотврати разпространение на вируса от хора, които са инфектирани, само че нямат признаци.

От четвъртък до събота 15 000 души са санкционирани за нарушение на разпоредбите за карантина, сочат данни на вътрешното министерство. Съобщава се за стотици хора по улиците на Неапол, до момента в който в това време има информация и за нарастване на пешеходците в Милано, столицата на Ломбардия.

Законът за носенето на маски ще остане в действие минимум до 13 април, когато изтича блокадата в страната.

Натискът върху лечебните заведения в Италия стартира да се облекчава, откакто в събота беше регистриран първи спад на броя на заетите кревати в интензивните отделения (от 4068 до 3994 за ден).

Това е значима вест, защото разрешава на лечебните заведения ни да си поемат въздух, разгласи Анджело Борели, шеф на Агенцията за гражданска отбрана.

Починалите в събота се усилиха с 681 - най-ниското равнище за ден от съвсем две седмици.

Общо в Италия повече от 124 000 са с ковид, а умрелите са над 15 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,2 млн. случая и над 64 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 246 000.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР