Властите в континентален Китай не са установили нито един нов

...
Властите в континентален Китай не са установили нито един нов
Коментари Харесай

Нито един нов заразен с коронавируса в Китай, над 7000 нови нови случаи в Индия

Властите в континентален Китай не са открили нито един нов случай на ковид в последното денонощие, както и нито един смъртен случай, обвързван с вируса, заяви държавната комисия по опазване на здравето. За денонощие без нови болни се оповестява за повторно от януари насам. Първият подобен случай беше на 22 май.

До момента в континентален Китай са регистрирани 1734 инфектирани хора, върнали се в страната от чужбина, като 1688 от тях към този момент са изписани, а останалите 46 се лекуват. Починали измежду така наречен импортирани случаи няма. По най-нови данни общият брой на доказаните случаи на ковид в Китай са 82 995. Починалите са 4634, а 78 291 души са се възстановили. В момента в болница се лекуват 70 души, като положението на четирима от тях се прави оценка като тежко.

От началото на април китайските управляващи огласяват обособена статистика на пациентите без признаци. През миналото денонощие са регистрирани 5-ма души с позитивен резултат от тест за ковид, само че без признаци, като един от тях е дошъл от чужбина. Понастоящем под здравно наблюдаване се намират 409 такива пациенти, включително 25, пристигнали от чужбина.

Броят на новите инфектирани в Индия за денонощие за първи път надвиши 7000 души. Новите случаи са 7466, с което инфектираните в страната към тази заран са общо 165 799, заяви здравното министерство. Според ведомството в болница се намират 89 987 пациенти, а 71 106 души са оздравели. В последните 24 часа са умряли 175 инфектирани, с което смъртните случаи в страната стават 4706.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР