Властите в Казан разследват обстоятелствата, довели до масовото убийство в

...
Властите в Казан разследват обстоятелствата, довели до масовото убийство в
Коментари Харесай

Тих, спокоен и неконфликтен: Какво знаем за стрелеца от Казан?

Властите в Казан проверяват събитията, довели до всеобщото ликвидиране в гимназия № 175 в Казан. 19-годишният юноша Илназ Галявиев откри пукотевица тази заран и по последни данни умъртви 8 души – 7 ученика и един преподавател.

Илназ се е подготвял за закононарушението, написа „ Комсомолска истина “. Няколко дни преди нещастието той започва канал в Телеграм с името „ Бог “. Там назовава всички хора „ биомаса “, приканва ги към ликвидиране и споделя проекти, че ще убие огромен брой хора, а по-късно ще се самоубие.

Младежът е учил в учебното заведение, в което е направил нападението. След като го приключва постъпва в лицей „ ТИСБИ “. Първоначално образованието му върви добре, само че през последната година не посещава часовете и не се явява на изпити, по тази причина е изпъден през април. Според очевидци, Илназ е бил спокоен, спокоен и неконфликтен.

Снимка: БГНЕС / EPA

Причините, заради които младежът е отишъл в учебното заведение с оръжие се откриват от проверяващите. Според предварителната версия той е имал самоделна бомба и пушка Hatsan ESCORT, същата като на Владислав Росляков – стрелецът от Керч. На 17 октомври 2018 година Росляков умъртви 20 души в политехнически колеж в града. Това е едно от най-евтините оръжия на пазара - коства към 40 000 рубли.

Силите за сигурност са разкрили в гимназията оръжието на нападателя, което е било записано пред няколко седмици. Руският президент Владимир Путин подреди преразглеждане на разпоредбите за носене на оръжие в Руската федерация след нападението.

Осем от ранените при стрелбата тази заран са в тежко положение. Други 13 са в приблизително тежко положение.

Културните прояви, планувани за през днешния ден и на следващия ден в Татарстан, ще бъдат анулирани заради оповестения печал, осведоми републиканското министерство на културата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР