Властите в Казахстан въведоха от днес двуседмична национална карантина за

...
Властите в Казахстан въведоха от днес двуседмична национална карантина за
Коментари Харесай

Двуседмична национална карантина в Казахстан от днес

Властите в Казахстан вкараха от през днешния ден двуседмична национална карантина за 14 дни поради усложнената епидемиологична конюнктура и повишаването на броя на инфектираните с ковид, съобщи ТАСС.
За миналото денонощие в централноазиатската страна са регистрирани 1452 нови случая, със 192 по-малко от през вчерашния ден, и общият им брой е достигнал 47 171. Сред новите случаи 528 са със признаци и 924 - без признаци, предава Българска телеграфна агенция.
Заразените съставляват 0,2 % от 18,7-милионното население на Казахстан. Възстановилите се от болестта са 15 556, заяви междуведомствената комисия към държавното управление.
Броят на умрелите в Казахстан от причиняваното от ковид заболяване Ковид-19 остава 188. В четвъртък обаче управляващите оповестиха, че ще оповестяват статистиката за смъртните случаи единствено един път седмично.
Новите ограничения, въведени от комисията по напътствие на президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев, плануват опазване на въздушните връзки с Турция и Южна Корея, а също на вътрешните полети по 45 посоки. Намалява се размерът на железопътните пътнически транспорти, стопират се междуградските рейсове и се лимитира придвижването на градския превоз. Забраняват се всеобщите прояви, като навън може да се събират до трима индивида. Ограничено е излизането от вкъщи за хората над 65 години. Затварят се моловете, нощните клубове, театрите, музеите, кината, салоните за хубост, бръснарниците, спортните зали, басейните, закритите пазари, религиозните обекти, както и детските градини и летните лагери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР