Властите в каталунския град Тортоса са освободили от плен 42-годишна

...
Властите в каталунския град Тортоса са освободили от плен 42-годишна
Коментари Харесай

Мигрант държа в плен жена повече от 20 дни, за да я принуди да се оженят

Властите в каталунския град Тортоса са освободили от плен 42-годишна жена в жилището, в която е била заключена в продължение на повече от 20 дни. Задържан за закононарушението е 31-годишен пакистанец.
На 17 юли испанската полиция е получила сигнал от Европол за похитен жител на Словакия, като съгласно получените данни дамата е била заключена в апартамент някъде в Тортоса. По-късно след освобождението си жертвата е обяснила пред управляващите, че мъжът я заплашил с ликвидиране, в случай че потърси помощ, а задачата му била двамата да се оженят, с цел да може той да се снабди с европейско поданство.
Жената е разкрила още, че се е срещнала с похитителя си в Словакия, който бил другар на брат ѝ. Двамата имали общи проекти да си намерят работа в Испания и по този начин потеглили дружно към иберийската страна, само че при идването им в Каталуния той е признал пред нея желанията си и я завел във въпросния апартамент, където я държал в плен повече от 20 дни.
Един ден обаче, до момента в който мъжът не е бил в дома, дамата е намерила телефон и документи, в които бил маркиран адресът на жилището и е извикала полицията.
С решение на съда от 19 юли мъжът е освободен, а обвиняванията против него били свалени, заяви ''El Pais''.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР