Властите в Калифорния разрешиха на привърженици на отделянето на щата

...
Властите в Калифорния разрешиха на привърженици на отделянето на щата
Коментари Харесай

Първа стъпка по пътя към референдум за отделяне на Калифорния от САЩ

Властите в Калифорния позволиха на последователи на отделянето на щата от Съединени американски щати да събират подписи за привикване на референдум. Информацията е на телевизия Fox News, която се базира на решение на държавния секретар на щата.
За да бъдат взети насериозно, на първия стадий последователите на излизането би трябвало да съберат доникъде на октомври минимум 365 880 подписа на регистрирани гласоподаватели, с цел да бъде извършено допитване по въпроса дали въобще е оправдано да се разисква такава мярка. В случай на триумф допитването би могло да се направи редом с общите избори в Съединени американски щати през 2020 година. Ако множеството калифорнийци са " за ", то година по-късно те ще би трябвало да гласоподават отново, само че към този момент по въпроса за независимостта на щата, прецизира БГНЕС.
Авторите на самодейността са деятели от придвижването " Да, Калифорния " (Yes California), появило са през 2015 година.
Дори и да има позитивен излаз от гласуването, то с цел да получи Калифорния статут на самостоятелна страна, тя би трябвало да бъде утвърдена от жителите в не по-малко от половината щати на Съединени американски щати. Ако се стигне и до този миг, има и още бюрократични пречки пред независимостта.
Калифорния е най-населеният и трети по величина американски щат, който води по размер на БВП на всички други щати. През 2015 година стопанската система на Калифорния е на шесто място в света като пред нея са единствено Съединени американски щати като цяло, Китай, Япония, Германия, Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР