Властите в Италия удължиха до 13 април ограничителните мерки, който

...
Властите в Италия удължиха до 13 април ограничителните мерки, който
Коментари Харесай

Италианската трагедия продължава с пълна сила

Властите в Италия удължиха до 13 април ограничаващите ограничения, който са в действие в страната за ограничение на разпространяването на ковид, съобщи Агенция Франс Прес. Това стана с декрет, който подписа нощес италианският министър председател Джузепе Конте.

„ Единственото нещо, което направихме с това разпореждане е да удължим сегашния режим на ограничавания до 13 април, само че с уточнението, че това се отнася и за тренировките на спортистите “, сподели Конте, който в послание към нацията по малкия екран.

„ Тези спомагателни ограничавания, които ви апелирам да спазвате, ще ни разрешат да достигнем една по-различна вероятност. Ние сме в непрекъснат контакт с научно-техническият комитет, специалистите от която ще ни дадат знак тогава, когато данните се стабилизират, тъй че да можем да си позволим да смекчим ограниченията. Но не мога да ви обещая, че това ще стане на 14 април, защото няма по какъв начин да знаем “, сподели италианският министър председател за ограниченията за всеобща изолираност, които трябваше да приключат на 3 април.

Конте изясни, че удължаването на карантината до 13 април, когато е католическия Великден, ще разреши на държавното управление да приготви " Фаза 2 ", в границите на която първите съществуващи ограничения ще бъдат отслабени.

„ Фаза 2 - това ще бъде интервал на " общуване " с вируса, а по-късно ще предприемем ограничения, които можем да кажем, че ще доведат до повдигане на карантината, т.е. до Фаза 3 “, сподели министър председателят, както и посочи, че началото и краят на всяка фаза ще бъдат решени след съвещания с Научно-техническия комитет, които подкрепят държавното управление от началото на рецесията, подбудена от ковид.

Конте насочи и апел към италианците да съблюдават рестриктивните мерки и по време на идните Великденски празници.

Италия е преди всичко в Европа по разпространяване на ковид. Според последните публични данни, оповестени от ръководителя на службата за гражданска отбрана Анджело Борели, на Апенините към този момент са регистрирани над 110 000 случая на болест с новия вирус, съвсем 17 000 пациенти са се възстановили, броят на жертвите е 13 555.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР