Властите в Италия разрешиха корабът на италианската брегова охрана Дичоти

...
Властите в Италия разрешиха корабът на италианската брегова охрана Дичоти
Коментари Харесай

Италия позволи на кораба Дичоти да акостира в Сицилия

Властите в Италия позволиха корабът на италианската брегова защита " Дичоти " със 177 мигранти на борда да дебаркира в Сицилия, с което бе комплициран завършек на четиридневен дипломатически спор с Малта, съобщи ДПА, оповестява Българска телеграфна агенция.

Разрешението бе обещано при изискване, че потеглилите от Либия мигранти бъдат преразпределени из страните в Европейския съюз. 

" Корабът " Дичоти " ще дебаркира в Катания ", написа в " Туитър " министърът на инфраструктурата и превоза Данило Тонинели, само че добави: " Сега Европа би трябвало бързо за изиграе своята роля ". 

Преди това вътрешният министър Матео Салвини възобнови опасността си от неделя, че ще върне мигрантите в Либия. Източници от неговото министерство прецизираха, че на мигрантите няма да бъда разрешено да слязат на сушата, до момента в който не бъде несъмнено, че ще отидат " някъде другаде ".

По-рано през вчерашния ден външното министерство в Рим заяви в изказване, че " публично е поискало от Европейската комисия да координира европейското преразпределение на мигрантите от кораба. Говорител на комисията удостовери, че това искане е получено и сподели, че са почнали договаряния със страните членки да одобряват част от хората. 

Миналата седмица " Дичоти " избави 177-членната група от водите на Средиземно море в зона, в която Малта би трябвало да търси и избавя. Оттогава сред Рим и Валета течеше спор коя страна да поеме отговорност за ориста на мигрантите. През този интервал плавателният съд заставам в намерено море край остров Лампедуза. На борда му има 34 деца и 6 дами, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР