Властите в Хонг Конг ще раздадат електронни ваучери на населението

...
Властите в Хонг Конг ще раздадат електронни ваучери на населението
Коментари Харесай

Дават ваучери на граждани, с цел стимулиране на икономиката

Властите в Хонг Конг ще раздадат електронни ваучери на популацията на обща сума 4.6 милиарда USD. „ Като вземаме под внимание сегашната особена обстановка, държавното управление би трябвало да дейно да употребява бюджетния запас за активизиране на пазара, стимулирайки стопанската система и да спомага са бързото възобновяване на потребителския пазар и останалите стопански сегменти “, сподели министърът на финансите на Хонг Конг Пол Чан.

След подробен разбор е било взето решение за стартирането на електронни ваучери с номинал 5000 хонконгски $, което се равнява на 645 USD. Целта е стимулиране на вътрешното ползване. Право на тях имат всички жители на Хонг Конг навършили 18 години.

„ Очаква се мярката да подкрепи близо 7.2 млн. души “, добавя министърът.

Ръстът на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията на Хонг Конг за настоящата година се чака да нарасне сред 3.5% и 5.5%. „ Очаква се стопанската система да възвърне позитивния си растеж, само че значително това ще зависи от развиването на пандемията от ковид. За нормализирането на интернационалните пътувания и туристическия бранш е належащо време. Затова и през първото полугодие стопанската система ще се сблъсква със обилни компликации “, предвижда Пол Чан. По-значително възобновяване на стопанската система може да чакаме през втората половина на настоящата година, когато се чака и международната стопанска система да стартира да се възвръща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР