Властите в Дания обявиха, че ще предприемат нови мерки срещу

...
Властите в Дания обявиха, че ще предприемат нови мерки срещу
Коментари Харесай

Дания с агресивни мерки срещу някои нашенци, ето кои са те

Властите в Дания оповестиха, че ще подхващат нови ограничения против нападателната милостиня в страната. Говори се, че въпросните стъпки са провокирани от активността на ромите от Източна Европа, предават локални медии. 

" Тук идват чужденци, подвигат лагери по улиците ни и правят нападателна милостиня, рекетират за пари наши бездомници, сякаш с цел да ги пазят, и ни основават чувство за неустановеност ", съобщи министър председателят Ларс Льоке Расмусен в Народното събрание. Той предизвести, че управляващите " няма да се примирят с това ", тъй като " това не е задоволително за нашето общество ".

Мерките против нападателната милостиня плануват удвояване на наказването - до 14 дни затвор, при първо нарушаване. Предвижда се също разширение на зоните, в които се не разрешава повдигането на незаконни лагери или биваци.

Местните медии означават, че все по-голям е броят на недоволствата от нападателна милостиня и незаконни лагери без вода и обикновена хигиена в столицата Копенхаген. От началото на годината полицията е разтурила към този момент над 25 сходни лагера.

Очаква се препоръчаните ограничения да влязат в действие през септември.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР