Властите в американския щат Арканзас обявиха извънредно положение след две

...
Властите в американския щат Арканзас обявиха извънредно положение след две
Коментари Харесай

Стотици хиляди в осем американски щата останаха без ток заради торнада

Властите в американския щат Арканзас оповестиха изключително състояние след две опустошителни торнада. Сред най-тежко засегнатите градове е столицата Литъл Рок, където има разрушени къщи, изкоренени дървета и смачкани коли. Десетки са били настанени в болница.

 
Излязохме на открито, с цел да проверим дали всички са добре. После видях, че къщата на съседа ми е изцяло разрушена. Благодарен съм, въобще не ме интересуват материалните вреди. Благодарен съм, че съм жив.
Фреди Джонсън, гражданин на Литъл Рок
Разбрахме, че торнадото идва поради листата, които започнаха да хвърчат. Някой внезапно ни сподели да бягахме. Заедно с тези две дами се скрихме тук и се молехме за живота си.
Джоана Макфадън, жителка на Литъл Рок

За опустошения се оповестява и в град Уин. Заради неприятното време губернаторът на Арканзас – Хъкаби Сендърс, активизира Националната армия в щата. Летището на Литъл Рок краткотрайно спря работа поради стихията. Близо 70 хиляди семейства останаха без ток. 

Прекъсвания на електричеството има и в редица други щати, в това число Айова, Мисури, както и в Илинойс, където се оповестява за умрял, откакто покривът на спектакъл в град Белвидиър се срути. Жертви на стихиите има и в Индиана.

Няколко
Всичко за Вашата сватба
души влязоха в болница след торнадо в град Ковингтън, в щата Тенеси. 

На този декор американският президент Джо Байдън посети Ролинг Форк в Мисисипи, където след торнадо в края на март починаха 26-има души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg