Властите решиха да намалят капацитета на нощните заведения наполовина, като

...
Властите решиха да намалят капацитета на нощните заведения наполовина, като
Коментари Харесай

В дискотека и бар - по 1 човек на 2 кв.м

Властите взеха решение да понижат потенциала на нощните заведения на половина, като още една мярка против внезапното нарастване на инфектираните с короновируса.

От 00,00 часа тази нощ визитите в нощни заведения и питейни заведения за забавление навън и закрито ще се позволяват при претовареност на местата на не повече от 1 човек на 2 кв. м, с цел да се обезпечи задоволително разстояние.

Досегашната заповед позволява 1 човек на 1 кв. метър.

Това разгласи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

" По този метод считаме, че ще реализираме задоволително разстояние сред посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на ковид ", разгласи министърът, като акцентира, че до това решение се е стигнало след дълъг и градивен диалог.

" Там, където не се съблюдават ограниченията, ще бъдат налагани наказания. Няма да има компромис, защото залогът е животът на всички ", безапелационен бе Ангелов.

" Не желаеме да затваряме страната. Искаме ограниченията, които вкарваме, да се съблюдават от всички ", моли той.

" Най-важното за сектора е да се резервира здравето и живота на жителите. Не бива да се позволява и обстановката от март. Браншът няма да издържи още една сходна мярка ", съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, който отхвърли опцията за затваряне на заведенията.

След срещата обаче беше декларирано, че в случай че се постанова, идната седмица ще бъдат препоръчани и други ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР