Властите наложиха локдауни в големи градове като ПекинРъстът на новите

...
Властите наложиха локдауни в големи градове като ПекинРъстът на новите
Коментари Харесай

Китай отново пламна с COVID-19

Властите постановиха локдауни в огромни градове като Пекин
Ръстът на новите случаи доближи рекордни равнища

Не се знае става ли въпрос за нови варианти

Китай записва най-високия брой новозаразени с COVID-19 от началото на пандемията, макар строгите ограничения, предопределени да отстраняват вируса, съобщи Би Би Си.

Няколко огромни града, в това число столицата Пекин и южният търговски център Гуанджоу, оповестиха растящи равнища за разпространяване на болестта.

В сряда бяха регистрирани 31 527 случая спрямо пика през април от 28 000.

Цифрите към момента са дребни за страна с 1,4 милиарда души и публично малко над 5200 са умряли от началото на пандемията, показва кореспондентът на английската медия.

Това се равнява на три смъртни случая от COVID-19 на всеки милион в Китай, спрямо 3000 на милион в Съединени американски щати и 2400 на милион в Обединеното кралство, макар че директните съпоставения сред страните са сложни.

Въпреки че политиката на Китай за нулев COVID-19 явно избави животи, тя също по този начин нанесе тежък удар на стопанската система и живота на елементарните хора, показват наблюдаващи.

Страната леко смекчи някои от тези ограничавания преди няколко седмици като понижи карантината за близки контакти от седем дни в държавно институция на пет дни и три дни вкъщи и спря да записва вторичните контакти, което разреши на доста повече хора да избегнат карантината, показва Би Би Си.

Властите също по този начин се пробваха да избегнат налагането на изцяло блокиране от типа, претърпял най-големият град, Шанхай, по-рано тази година.

Изправени пред възобновен скок на случаите в Пекин, както и пред първите смъртни случаи от вируса от месеци, управляващите към този момент вкараха някои ограничавания в няколко региона, като затвориха магазини, учебни заведения и заведения за хранене.

Централният град Джънджоу също би трябвало да наложи дейно блокиране за 6 милиона поданици от петък, оповестиха управляващите.
Много градове се върнаха към всеобщо тестване, което Китай се надяваше да понижи поради повишаването на разноските до момента в който други вкараха лимитирано придвижване на неотдавна пристигнали.

Китай е последната огромна стопанска система, която към момента следва развой на унищожаване на COVID-19 с правила за всеобщо тестване и блокиране, а случаи на вируси се записват в 31 провинции.

Част от повода е, че равнищата на имунизиране са по-ниски, в сравнение с в други развити народи и единствено половината от хората на възраст над 80 години имат своите първоначални имунизации.

Китай отхвърли да внася ваксини макар доказателствата, че тези локално произвеждане не са задоволително ефикасни.
Президентът Си Дзинпин твърди, че са нужни строги ограничавания, с цел да се отбрани огромното възрастно население на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР