Властите на САЩ възнамеряват да задълбочат сътрудничеството си с Русия

...
Властите на САЩ възнамеряват да задълбочат сътрудничеството си с Русия
Коментари Харесай

Помпео: Искаме да задълбочим сътрудничеството си с Русия срещу тероризма и наркотрафика

Властите на Съединени американски щати имат намерение да задълбочат съдействието си с Русия в битката с тероризма и наркотрафика, съобщи американският държавен секретар Майк Помпео на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров във Вашингтон, съобщи ТАСС.

" Обсъдихме тематиката за битката с тероризма и търговията на опиати. Специалните служби на двете ни страни поддържат постоянно съдействие в тези области. Ще продължим да го вършим. Смятаме да създадем това съдействие още по-качествено и по-добро ", сподели Помпейо.

Русия и Съединени американски щати са подготвени да водят разговор за нормализиране на връзките , съобщи Сергей Лавров.

" Ситуация, в която се натрупват различия сред двете най-големи нуклеарни страни не е допустима. Това не е от изгода нито за нашите страни, нито за интернационалната общественост, то основава в допълнение напрежение на интернационалната сцена и в света като цяло. Затова ще продължим разговора. И в двете страни има такава подготвеност и дружно ще търсим благоприятни условия за нормализиране на двустранните връзки ", сподели Лавров. Той добави, че би било наивно да се позволява, че неотложно ще се реализира взаимно съгласие по основни въпроси и че в никакъв случай няма да има 100-процентово съвпадение на позициите.

Съединени американски щати и Русия са подготвени да окажат подпомагане на Северна Корея за реализиране на цялостната й денуклеаризация, съобщи Помпео.-->

" И аз, и външният министър Лавров сме изпълнени с решителност да помогнем на Северна Корея да реализира цялостна денуклеаризация ", сподели Помпейо и добави, че Съединени американски щати разчитат Русия да съблюдава напълно глобите на Организация на обединените нации против КНДР.

Помпео съобщи още, че администрацията на Тръмп мощно се надява, че Северна Корея ще продължи да извършва уговорките си да работи за денуклеаризация и няма да организира повече тествания на ракети с огромен обхват, съобщи Ройтерс.

Лавров съобщи, че Русия е подготвена да направи обществено притежание водени със Съединени американски щати поверителни връзки от интервала 2016-2017 година, които съгласно него ще опровергаят всевъзможни изказвания, че Москва се е месила в политиката на Съединени американски щати.

" Предложихме на сътрудниците си да се съгласят да публикуваме тези връзки по поверителни канали в интервала сред октомври 2016 и ноември 2017 година, с цел да може нещата да станат изцяло ясни за доста хора. За жал тази администрация отхвърля това ", сподели Лавров.

Съединените щати се надяват на повишаване на двустранния стокообмен с Русия, макар глобите, съобщи Помпео, представен от ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР