Властите на Непал планират да затегнат правилата за покорителите на

...
Властите на Непал планират да затегнат правилата за покорителите на
Коментари Харесай

Променят правилата за изкачаване на Еверест

 Властите на Непал възнамеряват да затегнат разпоредбите за покорителите на връх Еверест заради високата смъртност измежду алпинистите през последния сезон, оповестява Хималаян Таймс.

Връх Еверест е ситуиран в Хималаите и е най-високият връх на Земята. Височината му е 8 848 метра надморска височина. Според публични данни, от началото на алпинисткия сезон тази година по време на опитите за подчинение на върха са починали 21 души.

Комисия от чиновници, специалисти и организации за планински туризъм показа през днешния ден отчет на министъра на културата, туризма и гражданската авиация на Непал, който предлага държавното управление да затегне разпоредбите за сигурност в планинския туризъм. Както бе маркирано, една от главните рекомендации е да се откри политика – един катерач – един връх – един сезон.

Според отчета на комисията завоевателите на Еверест и други планински върхове над 8 хиляди метра би трябвало да бъдат подготвени да изкачват огромни височини. Според новите правила се допуска, че разрешителни за нанагорнище на Еверест ще се издават единствено на тези, които са покорили връх в Непал не по-малък от 6 500 метра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР