Властите на Мароко затегнаха контрола върху движението в Казабланка и

...
Властите на Мароко затегнаха контрола върху движението в Казабланка и
Коментари Харесай

Мароко затяга мерките срещу коронавируса

Властите на Мароко стегнаха контрола върху придвижването в Казабланка и Маракеш, икономическата и туристическата столици на северноафриканската страна, след скок в случаите на , съобщи БГНЕС.
Няколко региони на двата града трябваше да бъдат запечатани и работното време на заведения за хранене, кафенета, предприятия и публични паркове да бъде кратко.
 Европейски Съюз понижи листата за отваряне на външните граници до 10 страни Европейски Съюз понижи листата за отваряне на външните граници до 10 страни
Съветът на Европейски Съюз понижи от 11 на 10 листата на задграничните страни, с които на страните от общността е позволено да отварят външните година..
Няколко плажа бяха затворени в Казабланка, най-големият град на Мароко с 3,3 милиона поданици, откакто сходни ограничения бяха наложени във вторник покрай столицата Рабат.
Частични блокировки бяха разпоредени в Рабат и пристанищния град Танжер, като бронирани машини бяха ситуирани по улиците и полицейските контролно-пропускателни пунктове.
Инфекциите с COVID-19 нарастват от началото на август, достигайки 1000 нови случая дневно в страната с население от 35 милиона.
В сряда бяха обявени над 1500 случая и 29 смъртни случая.
 В Мароко арестуваха седем джихадисти, подготвяли атентати В Мароко арестуваха седем джихадисти, подготвяли атентати
Седем мароканци, обвинени в планирането на " огромни терористични актове " от името на групировката Ислямска страна (ИД), бяха аресту...
Мароко удостовери общо над 46 000 случая на нов ковид, в това число повече от 740 смъртни случая.
Министърът на опазването на здравето Халид Айт Талеб, който попадна под обстрел в обществените медии, признава, че в ръководения от него бранш има вопиюща потребност от фрагменти - още 62 000 фелдшери и 30 000 медицински личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР