Властите на каталунския град Белпуч вчера провъзгласиха независимост на Каталунската

...
Властите на каталунския град Белпуч вчера провъзгласиха независимост на Каталунската
Коментари Харесай

Това е градът в Каталония, който първи обяви символично независимост

Властите на каталунския град Белпуч през вчерашния ден прогласиха " самостоятелност на Каталунската република ", оповестиха локални медии, представени от Българска национална телевизия. " Белпуч стана първият в страната град, където е провъзгласена самостоятелност ", заяви каталунската телевизия 324.
" Независимостта на Каталунската република " в Белпуч беше оповестена след съвещание на градския съвет, на което с болшинство от гласовете беше одобрен отвод да се извърши решението на Мадрид за ограничение на локалното самоуправление в Каталония. Провъзгласяването на независимостта, което към този момент е алегорично, стана в границите на акцията " Да излезем на балконите ", проведена от последователи на независимостта на Каталония.

Активистите приканват жителите на каталунските градове и села да излязат вечерта на балконите си и на висок глас да разгласят поддръжката си за самостоятелност от Испания. " Да провъзгласим републиката от град на град " - по този начин звучи главният им девиз. След Белпуч аналогични акции се състояха нощес и в други градове на Каталония.

Днес вечерта в Барселона каталунският парламент се събира на пленарно съвещание, на което ще приказва каталунският водач Карлес Пучдемон. Възможно е на това съвещание да бъде признато решение за едностранно прокламиране на самостоятелност, въз основата на резултатите от референдума от 1 октомври
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР