Властите на испанските Канарските острови съобщиха, че са спасили 319

...
Властите на испанските Канарските острови съобщиха, че са спасили 319
Коментари Харесай

Над 300 мигранти бяха спасени край Канарските острови

Властите на испанските Канарските острови оповестиха, че са избавили 319 души, в това число 59 дами и 24 деца, от седем разнообразни лодки, опитващи се да доближат архипелага в Атлантическия океан.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 552
Неправителствената организация " Уокинг бордърс " (Walking Borders) твърди, че минимум 18 мигранти са починали, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Испанските избавителни кораби са достигнали до лодките на разнообразни места нощес и в ранните часове на днешния ден, сподели пред АП говорителка на Службата за морско избавяне. Тя добави, че спасителите не са разкрили никакви тела на починали на лодките или наоколо до тях. Загинали са минимум 18 индивида, които са били на една от лодките, съобщи " Уокинг бордърс " - организация, която работи с мигранти в региона.

Средствата за избавяне бяха задействани прекомерно късно, макар че местонахождението на лодките е било открито ", написа в Туитър основателката на тази Неправителствени организации Елена Малено. Говорителка на Службата за морско избавяне сподели, че в границите на една от интервенциите нощес спасителите са разкрили девет души, държащи се за преобърната лодка покрай остров Лансароте, само че не са били открити тела на удавници. Спасителният транспортен съд е трябвало да се отзове на различен сигнал за бедстващи хора незабавно по-късно, добави тя.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 552  Заловиха българин, превозвал 8 незаконни мигранти Заловиха българин, превозвал 8 незаконни мигранти  Близо 40 души са изчезнали след преобръщането на лодка с мигранти край Флорида Близо 40 души са изчезнали след преобръщането на лодка с мигранти край Флорида  Повече от 90% от арестуваните при опит да влязат у нас незаконни мигранти през 2021 година са мъже Повече от 90% от арестуваните при опит да влязат у нас незаконни мигранти през 2021 година са мъже
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР