Властите на Франция спират авиовръзките с френските отвъдморски територии Френска

...
Властите на Франция спират авиовръзките с френските отвъдморски територии Френска
Коментари Харесай

Франция спира авиовръзките с отвъдморски територии заради пандемията

Властите на Франция стопират авиовръзките с френските отвъдморски територии Френска Гвиана и остров Майота болести изострянето на коронавирусната пандемия в там. Това се показва закон, оповестен през днешния ден в формалното държавно издание " Журнал офисиел ", съобщи Франс прес. Законът обгръща отчасти и френски владения в Тихия океан - Френска Полинезия, Нова Каледония, островите Уолис и Футуна.

Право да употребяват въздушен превоз, по-точно да наемат дребни самолети, имат единствено хора, заминаващи за лекуване, на значими бизнес пътувания или поради незабавни фамилни задължения.

Властите на някои територии могат да издават позволения за полети с оглед " обстановката на място ". Очаква се в тази връзка Френска Полинезия да анулира карантината от 15 юли, с цел да възобнови активността на туристическия бранш в района, изясни Българска телеграфна агенция.

Във връзка с възходящия брой инфектирани с ковид Френска Гвиана и остров Майота удължиха до 30 октомври изключителното състояние, анулирано към този момент в континентална Франция. Френска Гвиана граничи с Бразилия. В района има огромен брой бразилски служащи и незаконни мигранти, а в петък локалните управляващи оповестиха за общо 5704 доказани случая на COVID-19 до момента. В лечебни заведения са настанени 131 души, в това число 26 в реанимация. Починалите досега са 23, а пик на епидемията се чака чак към края на месеца.

Премиерът Жан Кастекс отпътува на следващия ден на посещаване във Френска Гвиана, съпроводен от няколко министри, в това число министъра на опазването на здравето Оливие Веран. Министър-председателят ще посети локалния спешен център, основан поради утежняването на обстановката с COVID-19, добавя организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР