Властите на Бурунди изгониха от страната представителя на Световната здравна

...
Властите на Бурунди изгониха от страната представителя на Световната здравна
Коментари Харесай

Властите в Бурунди изгониха представители на СЗО

Властите на Бурунди изгониха от страната представителя на Световната здравна организация и още трима чиновници на СЗО в навечерието на президентските избори в дребната източноафриканска страна.

Служителите на СЗО са били оповестени за "персона нон грата " и им е било подредено да изоставен Бурунди до 15 май, се споделя в известие на външния министър Езекиел Нибигира, датирано от 12 май, съобщи ДПА. Нибигира отхвърли да разяснява аргументите за изгонването.

"Ние сме по отношение на държавното управление на Бурунди, с цел да разберем аргументите за взетото от тях решение ", сподели през днешния ден пред публицисти шефът на СЗО за Африка Матшисидо Моети. В Бурунди на 20 май в изискванията на пандемия от ковид би трябвало да се състоят президентски избори, с цел да бъде определен правоприемник на президента Пиер Нкурунзиза.

СЗО предлага, че в изискванията на коронавирусната пандемия избори би трябвало да се организират единствено при съблюдаване на строги санитарни ограничения, като изключително се натъртва на носенето на маски и поддържането на физическо отдалеченост, уточни Моети.

Правителството на Нкурунзиза, което е на власт от 2005 година, и преди е гонило представители на интернационалните организации, в това число специалисти на Организация на обединените нации, проверяващи нарушавания на човешките права. Властите в Бурунди отхвърлиха и концепцията за разполагане на мироопазващи сили на Африканския съюз след избухналите вълнения в страната, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР