Властите на Беларус забраниха излъчването в страната на европейската телевизия

...
Властите на Беларус забраниха излъчването в страната на европейската телевизия
Коментари Харесай

Властите на Беларус забраниха излъчването на Евронюз

Властите на Беларус не разрешиха излъчването в страната на европейската телевизия Евронюз. Според критици на режима на президента Александър Лукашенко това е мярка за цензура, съобщи Франс прес.

" Министерството на информацията изключи излъчването на задграничната телевизионна стратегия Евронюз ", се споделя в изказване на ведомството. В него се прецизира, че малкия екран, чието седалище е във Франция, ще бъде сменена от стратегия, отдадена на Втората международна война, която ще се прави от Русия.

Разрешението за лъчение на Евронюз не бе възобновено поради реклами, предавани на британски език вместо те да са превеждани на съветски или беларуски, прецизира представител на министерството на информацията.

Тази възбрана е единствено допълнение към отчайващата обстановка, в която се намират самостоятелните медии в Беларус, споделя Алес Бялицки, който е отпред на неправителствената организация " Вясна ". Според него телевизия Евронюз разрешава на феновете да осъзнаят какви са европейските събития, а в този момент тя ще бъде сменена с пропагандна медия и по този начин Беларус ще изпадне в осведомителна изолираност, което желае и режимът.

Според самостоятелния анализатор Хана Любакова става дума за опит за ограничение на достъпа до информация. " Добре, че интернет е проникнал доста в страната ", добавя тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР