Влажното време през есента ще продължи и през зимата в

...
Влажното време през есента ще продължи и през зимата в
Коментари Харесай

Вече Е Ясно: Ето Каква Ще Е Зимата В България!

Влажното време през есента ще продължи и през зимата в Ирландия и Обединеното кралство, а бурите от Атлантическия океан ще носят мощни ветрове, наводнения и спирания на електричеството и самолетните полети.

Докато сезонът като цяло ще се характеризира с повече циклонални вихри от естественото, най-активната част от зимата се чака през януари и февруари.

" Някои места, които ще бъдат изложени на най-голям риск за значими последици от многочислените стихии през този сезон, включват Кардиф, Манчестър, Белфаст и Глазгоу ", споделя Мелеологът на AccuWeather Тайлър Рос.

" От друга страна, защото през зимата ще има доста дейна атлантическа циклонална активност, не чакаме Звярът от Изтока (Beast from the east) да се върне. Това не значи, че няма да има мраз и сняг, само че натрупването на снеговалежи ще бъде лимитирано до по-типичните региони ", прибавя метеорологът.

Става дума за зимния континентален антициклон, именуван постоянно у нас " Сибирски антициклон ". При превъзходството му по време на зимния сезон, с разпростиране на гребени на запад, постоянно засегнатите региони са сполетени от мощни и рекордни студове и значителни снеговалежи по периферията му. Това се случи за последно у нас през 2012 година - през февруари, и 2017 година - през януари.

Циклоните, които неведнъж удрят в едни и същи области, ще усилят риска от вятър и наводнения, защото почвата е наситена с влага още от есента.

" Въпреки горепосочените естествени превалявания, ние не чакаме наводненията да са толкоз тежки, колкото зимата на 2013-2014 година ", споделя старшият метеоролог на AccuWeather Алън Реперт.

Температурите през зимата се чака да са близки до естествените в цяла Северна и Западна Европа, защото постоянно бурите от Атлантическия океан увличат топъл въздух и предотвратяват студения сибирски въздух да натиска на запад, както предходната зима (за разлика от последната зима у нас, в северозападните елементи на континента тя бе много студена точно поради съществуването на чести гребени на студения континентален антициклон, разпростиращи се натам, само че не и към Балканите).

Още стихии и прохладно и влажно циклонално време се чакат на английските острови през март и началото на април.

Влажното и неспокойно време ще преоблада от Северна Испания до Германия:

Там ще бъде влажно и прохладно, само че с преобладаващи превалявания от дъжд, вместо сняг.

Най-големият риск от бурни ветрове е през декември, само че съгласно синоптиците на уеб страницата дейното време ще продължи през по-голямата част от сезона.

В интервала от януари до февруари ще бъде изсъхнало в Северна Испания и Южна Франция. Тази смяна към изсъхнало време ще бъде съпроводена от по-високи от естествените температури.

Областите от Централна и Северна Франция и Южна Германия ще би трябвало да се оправят с дъжд, водещ до местни наводнения.

Макар да е влажно през целия сезон, температурите в цяла Франция и Германия ще бъдат по-високи от нормалните.

" Звярът от Изтока " не се чака да се върне през тази зима, откакто аргументи рекорден мраз и сняг в края на предходната зима (в Северозападна Европа, бел. на редактора).

Постоянно топло с над нормалните температури се чакат от от Португалия, през Италия и Балканския полуостров.

Тъй като през зимните месеци бурите ще преобладават в северната и западната част на Европа, огромна част от Иберийския полуостров ще заобикаля най-лошите вятър и дъжд, до момента в който температурите остават доста над естествените.

Докато сушата не се задава като главен проблем тази зима и идната след нея пролет, въпреки всичко продължителните сухи метеорологични условия може да доведат до заплаха от горски пожари през зимата и ще основат условия за по-активен сезон на горски пожари през идната пролет и лято.

" Звярът от Изтока " раздруса северната и западната част на Европа с едни от най-студените и най-снежни атмосферни условия през годините преди 2018 година обаче, тази зима не се чака повтаряне на рисковото време.

Докато мощният мраз не се чака да обхване цяла Европа, няколко талази от леден въздух ще се спуснат в Източна Европа с няколко вероятни включвания на запад към Централна Европа.

Най-студеният въздух през зимата ще бъде локализиран от Финландия до Украйна, защото ще се спуска от Сибир на няколко пъти.

Активният модел на циркулация над Западна Европа, комбиниран с тези студени нахлувания, ще направи евентуални по-сериозни снеговалежи в тази част на Източна Европа, като максимален риск има от през втората половина на зимата.

Тези талази от леден въздух ще могат от време на време да проникват на запад в Полша, Чехия и Австрияпрез януари и февруари, което би могло да докара там до струпване на основна снежна завивка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР