Влагането на растителни мазнини и палмово масло в млечните продукти

...
Влагането на растителни мазнини и палмово масло в млечните продукти
Коментари Харесай

Забраняват с наредба една голяма гадост, която слагат в млечните продукти

Влагането на растителни мазнини и палмово масло в млечните артикули ще бъде неразрешено с нова разпоредба. На нарушителите ще бъдат отнемани лицензите за произвеждане, заяви в Горна Оряховица министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.

Наредбата за млечните артикули следва да бъде обнародвана в държавен вестник и да влезе в действие от средата на юли, уточни министър Румен Порожанов.

„ Кашкавалът, бялото саламурено сирене, киселото мляко би трябвало да се създават единствено и само с млечни артикули. Този, който не желае да създава с млечни артикули, минава в напълно друга група – имитиращи артикули, той не би трябвало да се води млечен производител. Даваме един месец дерогация, с цел да могат да си приспособяват производствата “, сподели министърът пред публицисти.

Започват повсеместни инспекции от особено звено, което ще се образува в земеделското министерство и от Агенцията по сигурност на храните. Млекопреработвателите, които бъдат хванати в нарушавания, ще им се лишават лицензите. Ще има и финансови наказания, предизвести министър Порожанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР