Владислв Горанов. сн: БГНЕС Над 250-те съкратени работни места от

...
Владислв Горанов. сн: БГНЕС Над 250-те съкратени работни места от
Коментари Харесай

Съкратените данъчни може да се върнат в НАП, ако издържат конкурс


Владислв Горанов. сн: БГНЕС

Над 250-те съкратени работни места от звеното " Оперативен надзор " на Националната организация за приходите, ще бъдат трансферирани в спецзвеното " Фискален надзор " на организацията. Щатната бройка на приходната администрация няма да бъде намалявана.

Това изясни министърът на финансите Владислав Горанов малко преди митинга на нароченитеза редуциране чиновници от " Оперативен надзор ". Те недоволстват, че договорите им ще бъдат прекъснати от 1 май. Шествието на данъчните през днешния ден е от постройката на столичната териториална дирекция на Национална агенция за приходите до централното ръководство.

Малко преди този момент част от протестиращите се срещнаха с изпълнителния шеф Галя Димитрова . След диалога желанието за промени беше доказано, а от организацията обясниха, че хората ще получат компенсации плюс погашение на всички неизползвани дни отпуск. Ще имат право да вземат участие и във вътрешен конкурс за заемане на свободни длъжности в организацията.

Горанов счита, че тези хора имат право да се недоволстват, защото са персонално наранени. Драма обаче нямало, защото ставало дума за 3% от чиновниците на приходната администрация.

Министърът поддържа управническото решение на управлението на Национална агенция за приходите за закриване на " Оперативен надзор ". Той напомни, че звеното се закрива поради корупционния риск и практики, а по промяната се работи от година.

Освободените бройки след закриването на този отдел ще бъдат трансферирани към звеното " Фискален надзор ", което до някаква степен дублира функционалностите на " Оперативен надзор ". Така щяла да се избегне и практиката екипите от данъчни да са закрепени в избран регион, което създавало условия за " слепване " с бизнеса, който се ревизира.

Горанов сподели още, че огромна част от чиновниците, които ще изгубят работата си, са назначени без конкурс. Сега можело да се явят на подобен за работа във " фискален надзор " и да потвърдят уменията и професионализма си. Вече е разгласен конкурс за попълване на структурата със 150 чиновници. Заплатите дружно с бонусите в спецзвеното ще са по-високи. Горанов дефинира заплащането като " обичайно за българските стандарти ".

Министърът на финансите разяснява още, че смяната цели да отбрани дребните и междинни компании, които " неведнъж са се оплаквали от проблеми ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР