Владислав Горанов, сн. БГНЕС В проектобюджета за 2018 г. финансовото

...
Владислав Горанов, сн. БГНЕС В проектобюджета за 2018 г. финансовото
Коментари Харесай

Над 700 млн. лв. повече разходи за заплати в бюджет 2018


Владислав Горанов, сн. БГНЕС

В проектобюджета за 2018 година финансовото министерство е заложило над 700 млн. лева повече разноски за чиновниците във всички бранш, по-малък то настоящия недостиг и всички политики, които правителствоот на ГЕРб е заложило преди шест месеца в предизборната си акция. Това разгласи министърът на финансите Владислав Горанов на конференция в централата на ГЕРБ в неделя, само че без да изпада в детайлности по отношение на обещаваните покачвания на заплатите на учители и служители на реда. Детайлите по бюджета щели да бъдат разисквани през идната седмица с всеки от министрите, а за утвърждение проектобюджетът щял да бъде импортиран до края на октомври, каквото е законовото условие.

По думите на Горанов, страната, ръководена от втория кабинет и в този момент от третия кабинет на Борисов, върви добре. То цитира данни, съгласно които през 2016 година страната ни е била на 4-то място по стопански напредък в Европа.

" Благодарение на стабилността и устойчивостта, които настоящето ръководство дават, приходите порастват с двуцифрени темпове. " Обещали сме на Северна България автомагистрала " Хемус “ и до пролетта на 2018 година тя ще бъде приключена като план до разклона Плевен - Ловеч “, заявява финансовият министър.

" Всичко това несъмнено нервира и тормози нашите съперници, които би трябвало да намерят смислени причини, с които да се опълчват на несъмнено сполучливите политики. Те са такива, не тъй като ние ги оценяваме по този начин, а тъй като обществото ги прави оценка през потреблението, което пораства и приходите, които порастват “, означи Горанов.

По думите му през 2017 година се чака българската стопанска система да създаде " заветните " 100 млрд.лв. БВП. Следващата 2018 година също се очертавало да е добра и по тази причина държавното управление ще заложи по-малък недостиг.

Горанов напомни към този момент направеното нарастване на учителските заплати с 15 на 100 от септември, което съгласно него към този момент давало резултат и съобщи, че повдигане ще има и през 2018 година, само че не уточни с какъв брой и от по кое време. Дебатът за повдигането на полицейските заплати към момента върви, сподели Горанов и изиска време да си свършело работата държавното управление, а и не желал да е представител на вътрешния министър Валентин Радев.

Добрата вест е, че нарастването на учителските заплати към този момент дава резултат “, съобщи той. „ Най-късната дата за внасяне на бюджета в Народното събрание е след към 2 седмици, в края на октомври. До тогава всичко ще е ясно. Имаме доста висока степен на подготвеност, от дълго време сме в диалози с министрите “, посочи Владислав Горанов. „ През идната седмица ще беседваме със всеки министър по това, което предлагаме за бюджета за 2018 година за съответния бранш “, добави той.

В Пресконференцията участваха и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Томислав Дончев, който заяви, че държавните акции по връщане на децата в учебните заведения са довели до влизането назад в клас на 17 хиляди деца. Общо над 200 хиляди българчета се водят, че не вървят в час по разнообразни аргументи. Дончев сподели, че в ГЕРБ осъзнават, че достиженията им не са задоволителни и би трябвало да се положат старания децата също по този начин да бъдат арестувани в клас.

" Трябват ни гаранции, че един път върнати в клас, те ще получат допустимо най-хубавото “, разяснява Томислав Дончев. „ Надяваме се, че ще получим поддръжка от Българска социалистическа партия за възстановяване на механизма на взаимоотношението сред институциите тъкмо в областта на образованието “, добави Цветан Цветанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР