Владимир Владимирович спечели четвъртия си мандат за президент на Русия

...
Владимир Владимирович спечели четвъртия си мандат за президент на Русия
Коментари Харесай

Особености на кандидатпрезидентската кампания на Путин

Владимир Владимирович завоюва четвъртия си мандат за президент на Русия с безпрецедетните 77% до момента в който изпълняваше отговорностите си на държавен глава.

" Това не бяха тъкмо избори, това беше по-скоро някаква манифестация от вида на социалистическите преди време, където се удостовери поддръжката за лидера”, сподели културологът проф. Ивайло Дичев.

Лозунгът на акцията му беше " Силен президент за мощна Русия ", а преструване на нахлуване против американския президент е един от запаметяващите се детайли в пъзела от събития преди успеха на вота.

„ Основната предизборна пропаганда на Путин беше една визуализация на едни ракети, които отиват и къде падат, в къщата на Тръмп. Става дума за един жанр в интернационалните връзки, враждебен, малко жесток, покерджийски”, разяснява Ивайло Дичев.

И още демонстрации на военна мощ. Според анализаторите по пътя си към четвъртия мандат Путин е трансформирал в триумф даже анексирането на Крим, без значение, че още преди 4 години Европейския съюз му наложи тежки стопански и политически наказания.

Освен дрънчене на оръжия и прояви на мощ, в акцията имаше и пропагандни техники от предишното.

„ Площадите не бяха изпълнени единствено с тогавашните червени флагове, а с флаговете на обособените самостоятелни области, знамена на обособените градове, на доста разнообразни подкрепящи към този момент от лично име сякаш президента Путин”, изясни проф. Росен Стоянов.

Почти едновременно с Путин, съседът му Си Дзинпин застана за повторно отпред на Китай и получи правото на доживотен мандат за този пост. От висотата на четвъртия си мандат съветският президент се пошегува, че не има намерение да ръководи до 100-годишна възраст.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР