Владимир Тенев, първият български милиардер в класацията на Forbes, вече

...
Владимир Тенев, първият български милиардер в класацията на Forbes, вече
Коментари Харесай

Forbes: Владимир Тенев вече не е милиардер

Владимир Тенев, първият български милиардер в класацията на Forbes, към този момент не е милиардер, сочат изчисленията на профилираното издание. Причина за това е неприятното показване на акциите на съоснованата от него компания Robinhood. Откакто известното приложение за търговия с акции и криптовалути стана обществена компания през предходната година, цената на акциите върви все надолу.

Понастоящем Robinhood е изгубил половината си пазарна капитализация от IPO-то насам. Книжата на Robinhood са поевтинели с близо 20% до момента през 2022 година до цена под 14 $ за брой. Спрямо юли месец 2021 година спадът възлиза на над 60%.
Robinhood на Владимир Тенев пострада от хакерска офанзива, засегнала 7 млн. консуматори
Платформата за търговия Robinhood, чийто съосновател и изпълнителен шеф е българският милиардер Владимир Тенев, заяви за приключване...
Прочети повече
Това значи, че съоснователите на компанията, а точно Владимир Тенев и Байджу Бат, към този момент не са милиардери, сочат изчисленията на Forbes.

На база цената на акциите на Robinhood в края на комерсиалната сесия в сряда тази седмица, която възлизаше на 13.89 $ за брой, Тенев има персонално чисто положение в размер на 845 млн. $. Неговият сътрудник Бат пък има 911 млн. $. За съпоставяне, в пика на персоналното им положение през август 2021 година, Тенев притежаваше 4.3 милиарда $, а положението на Бат възлизаше на 4.9 милиарда $.

Robinhood са отказали коментар по тематиката пред Forbes.

Двамата бизнесмени обаче могат още веднъж да се завърнат в света на милиардерите, в случай че акциите стартират да нарастват, като също така и двамата могат да получат спомагателни акции от компанията при постигането на избрани заложени цели, излиза наяве от документи подадени пред щатската Комисия по скъпите бумаги и тържищата.
Криптовалутите сътвориха нов супермилиардер
Изпълнителният шеф на компания за криптовалути стана един от най-богатите хора в света. Чангпенг Жао, който ръководи борсата за к...
Прочети повече
Robinhood стана обществена компания през юли 2021 година с пазарна оценка от 32 милиарда $. Въпреки, че акциите поевтиняха с 8% още в първия търговски ден след IPO-то, процедурата докара на двамата бизнесмени съществено положение, увеличавайки благосъстоянието на всеки до над 2 милиарда $. Според изчисленията на Forbes, двамата стават милиардери за първи път през септември 2020 година след рунд за набиране на частни вложения, които сложи оценка на Robinhood от 11.7 милиарда $.

Още:

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР