Владимир Савов е предложен за заместник-председател на Комисията за финансов

...
Владимир Савов е предложен за заместник-председател на Комисията за финансов
Коментари Харесай

Владимир Савов се връща в управата на КФН

Владимир Савов е препоръчан за заместник-председател на Комисията за финансов контрол с сектор Застраховане. Това излиза наяве от импортираната в Народното събрание кандидатура.

До януари тази година Савов бе член на комисията с сектор " Анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари и отбрана на потребителите ". Изненадващо той подаде оставка дни преди да изтече мандата му.

Сега кандидатурата на Савов е единствената за най-горещия пост в КФН - зам.-председател, който дава отговор за застрахователния пазар. През януари изтече мандатът на надзорника на този пост Илияна Христова. Тя бе определена от Народното събрание през април 2019 г. за период от 10 месеца, с цел да довърши мандата на своята предшественичка  Ралица Агайн, подала оставка след абсурда с банкрута на кипърския осигурител " Олимпик ".

Временно след отдръпването на Ралица Агайн до назначението на Христова, като и.д. с сектор " Застраховане " бе претрупан точно Владимир Савов. Той участваше и в създаването на бонус-малус системата за наложителната лавица „ Гражданска отговорност ”.

От януари 2020 година все още КФН действа единствено двама, вместо с четирима заместник-председатели. По закон комисията е построена от ръководител, трима отраслови негови заместници, отговарящи за капиталовата активност, застраховането и пенсионното обезпечаване, и още един член, в чийто портфейл влиза анализът и оценката на рисковете на финансовите пазари, както и отбраната на потребителите.

Председателят на КФН Бойко Атанасов предлага за член на комисията Петър Джелепов. От дълги години той работи в Общинска банка. Кандидатурата му също е единствена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР