Владимир Путинще посети тази седмицаТаджикистаниТуркменистан, като това ще сапървите визити

...
Владимир Путинще посети тази седмицаТаджикистаниТуркменистан, като това ще сапървите визити
Коментари Харесай

Путин започва първите си посещения в чужбина след началото на войната в Украйна

Владимир Путин ще посети тази седмица Таджикистан и Туркменистан , като това ще са първите визити на съветския президент в чужбина след началото на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Украинският спор лиши живота на хиляди хора и принуди милиони да изоставен домовете си. Той стана причина и за въвеждането на наказания от Запада против Русия, което съгласно Путин е причина за укрепването на връзките с други сили, като да вземем за пример Китай, Индия и Иран.

В таджикистанската столица Душанбе Путин ще се срещне с президента на Таджикистан Емомали Рахмон, който е непосредствен съдружник на Русия.

В Ашхабад съветският водач ще взе участие в среща на водачите на страните от Каспийския район, в която ще вземат присъединяване също по този начин водачите на Азербайджан, Казахстан, Иран и Туркменистан.

Путин възнамерява също по този начин да посет и беларуския град Гродно на 30 юни и 1 юли, с цел да взе участие във конгрес дружно с беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи съветската осведомителна организация РИА Новости, като се базира на изказване на председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко пред беларуска телевизия.

Последното посещаване на Путин в чужбина, за което се знае, е визитата му в Пекин при започване на февруари , когато той и китайският президент Си Цзинпин участваха дружно в церемонията по откриването на тазгодишната зимна олимпиада./Dariknews.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР