Владимир ПутинАмериканските власти планират нов пакет от санкции срещу руски

...
Владимир ПутинАмериканските власти планират нов пакет от санкции срещу руски
Коментари Харесай

САЩ готвят нов пакет от санкции срещу руски олигарси

Владимир Путин

Американските управляващи възнамеряват нов пакет от наказания против съветски олигарси, който ще бъде разгласен по-късно тази седмица, като повода са обвиняванията на Вашингтон за интервенция на Москва в президентските избори през 2016 година, оповестяват осведомени източници, представени от Си Ен Ен. Ако новината бъде доказана, това може да е най-агресивният ход на администрацията против съветския бизнес хайлайф до момента. Президентът Доналд Тръмп беше обект на остри рецензии поради обвинявания, че не е направил задоволително, с цел да накаже Русия за намесата на вота на фона на продължаващото следствие на специфичния прокурор Робърт Мълър за това дали предизборната акция на президента е имала непозволени взаимоотношения с представители на властта в Москва. Санкциите, които съгласно двама източници ще бъдат оповестени най-рано още през днешния ден, ще последват решението на Вашингтон от 15 март да глоби 19 души и пет организации, в това число съветските разследващи служби, по отношение на хакерски атаки, продължаващи най-малко две години.
Макар че рестриктивните мерки бяха най-значителните, подхванати от администрацията на Тръмп, решението да не се глобяват олигарси, близки до съветския президент, беше посрещнато с нова порция рецензии от законодатели както от Демократическата, по този начин и от Републиканската партия. Според осведомените тазседмичните наказания ще бъдат ориентирани против съветски олигарси, в това число и такива с връзки с Путин, както и с съветското държавно управление. Мерките ще бъдат подхванати в границите на Закона за опълчване на американските съперници посредством наказания (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act – CAATSA), който беше прокаран от републиканци и демократи по отношение на анексирането на полуостров Крим, съветското присъединяване в сирийската война и намесата в американските президентски избори.
Отношенията сред Москва и Вашингтон се утежниха в допълнение, откакто Русия беше упрекната, че стои зад нападението с химично вещество против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал във Англия. В края на март редица европейски страни, както и Съединени американски щати, оповестиха, че по отношение на случая ще експулсират над 100 съветски дипломати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР