Владимир Путин печели президентските избори в Русия още от първия

...
Владимир Путин печели президентските избори в Русия още от първия
Коментари Харесай

Нощта след преизбирането на Путин

Владимир Путин печели президентските избори в Русия още от първия тур, като получава поддръжката на над 70% от гласоподавателите. Това показват резултатите от екзит пола на две социологически организации, както и данните на руската Централната изборна комисия.

" Голос ", най-авторитетната в Русия група за наблюдаване на изборите, е записала през днешния ден 2500 нарушавания. Най-много, към 500, са били те в столицата Москва. ЦИК заяви, че е получила над 670 тъжби.

По данни на ЦИК избирателната интензивност е над 60 %.

Хронология на водещите вести (обновява се непрестанно):

21:21ч. - Москва

Франс прес отбелязва, че след днешните избори без конспирация Путин ще остане президент на Русия до 2024 година Тогава той ще бъде на 71 години, като ще е управлявал страната близо четвърт век.

Само Йосиф Сталин е управлявал по-дълго (като руски лидер), показва Ройтерс.

" Колкото по-дълго Путин остане на власт, толкоз по-трудно ще бъде да се отдръпна " - разяснява Алексей Колесников от Московски център " Карнеги " - " Как може той да напусне една толкоз комплицирана система, която всъщност е негов персонален план? "

20:51 ч. - Москва

Опозиционерът Алексей Навални упрекна претендента за президент  Ксения Собчак, че е получила крупна сума, с цел да взе участие във вота.

В ефира на личната си телевизионна стратегия, която се излъчва в YouTube, Навални описа, че малко преди да издигне кандидатурата си за президент Собчак пристигнала в дома му " в два часа през нощта " и признала, че са ѝ предложили " голяма сума пари за присъединяване в изборите "

20:13 ч. - Москва

Първи резултати от екзит пола

Данните на ВЦИОМ са следните:

Владимир Путин - 73,9

Павел Грудинин - 11,2

Владимир Жириновски - 6,7

Ксения Собчак - 2,5

Данните на ФОМ:

Владимир Путин - 76,3

Павел Грудинин - 11,9

Владимир Жириновски - 5,9

Ксения Собчак - 1,8

Данните на ЦИК:

При обработени 25,03 от изборните протоколи Путин води със 72,53 %, заяви Централната изборна комисия (ЦИК).

Грудинин е втори с 15,44 процента; Жириновски - трети - с 6,96 процента; Собчак - четвърта- с 1,39 процента; Григорий Явлински - пети - с 0,78 %.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР