Владимир Путин опроверга появилите се през последните седмици в публичното

...
Владимир Путин опроверга появилите се през последните седмици в публичното
Коментари Харесай

Путин отрече да прави втора мобилизация

Владимир Путин опроверга появилите се през последните седмици в общественото пространство в Русия изказвания за идна втора вълна на военната готовност.

На среща по видеоконферентна връзка с членовете на Съвета по правата на индивида при президента Владимир Путин съобщи, че от 300 хиляди мобилизирани едвам 150 хиляди се намират във войсковите групировки. От тези 150 хиляди 77 хиляди са в бойните подразделения, сподели още Путин и посочи. 

" 150 хиляди, т.е. половината от всички мобилизирани жители не се намират във войсковите групировки. Те към момента се намират на полигоните и в образователните центрове на министерството на защитата. При това състояние диалозите за някакви спомагателни мобилизационни мероприятия просто нямат смисъл ". 

Говорейки за резултатите от по този начин наречената от него специфична военна интервенция в Украйна Путин уточни, че Азовско море се е трансформирало във вътрешно за Русия - нещо, към което, по думите му, се е стремил Петър Първи. Руският президент посочи като триумф появяването на нови територии в състава на Русия и добави, че най-важни са хората които живеят на тези територии: " Резултатът от референдума сподели, че хората желаят да са в Русия и смятат себе се за част от този свят и от това пространство на нашата обща просвета, обичаи и език. Това е най-важният резултат ", означи президентът на Руската федерация. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР