Владимир Пенев, един от най-обичаните български актьори, беше гост в

...
Владимир Пенев, един от най-обичаните български актьори, беше гост в
Коментари Харесай

Актьорът Владимир Пенев, обиколил почти целия свят: България е мястото, където се връщам

Владимир Пенев, един от най-обичаните български артисти, беше посетител в предаването „ 120 минути “ по bTV, с цел да опише за началото на актьорската си кариера, последния си план, многото си пътешествия и пристрастеността си към историята на архитектурата.

Най-новият план с присъединяване на артиста е дебютният пълнометражен филм на режисьора и сценарист Димитър Радев „ Рая на Данте “. За него Пенев споделя, че е бил притеглен от майсторски написания сюжети, които е основан по критериите на холивудски филм. Лентата към този момент получи премията „ Златна роза “.

Любопитен факт е, че артистът Владимир Пенев не е мечтаел постоянно да стане артист. Всъщност огромната му пристрастеност е била археологията. Една много мързелива линия на характера му го кара да избере да учи актьорско майсторство – той ненавижда да става рано и открива, че ВИТИЗ е единствено на 100 крачки от вкъщи му. Тези 100 крачки се оказват първите стъпки към актьорската му кариера.

Владимир Пенев обаче не е изгубил любовта си към историята и желанието да резервира историческото завещание на София. Един от любопитните планове на артиста са поредност фотоси в обществените мрежи, озаглавена „ Софийските кьошета “.



Докато се разхожда из София, той снима най-интересните здания в столицата, които имат основен вход на ъгъла. Според него това е доста любопитна линия на софийската архитектура и може да бъде видяна в здания от всички исторически интервали.

Едно от нещата, които му липсват през последните 15 месеца, е опцията да пътува. Актьорът е направил самобитно околосветско странствуване през годините – най-далечната точка, която е посещавал, е Австралия, където се е гмуркал, с цел да види Големия бариерен риф. Той е ходил също в Аржентина и Япония.



И точно пътешествията по света са му помогнали да дефинира точното място и значение на България в живота си: „ България е мястото, на което постоянно се връщам “, приключи изявлението си артистът.

Още за Владимир Пенев може да намерите на уеб страницата:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР