Владимир Манолков е рожба на столичния Локомотив и един от

...
Владимир Манолков е рожба на столичния Локомотив и един от
Коментари Харесай

Владимир Манолков: За Левски Купата, за ЦСКА - титлата

Владимир Манолков е рожба на столичния Локомотив и един от положителните му вратари. Бил е също и треньор на вратари в наши клубове, а в този момент е притежател на сполучлива своя вратарска школа.

За по-младите генерации Владо е разпознаваема персона от синия екран с професионалните и справедливи разбори, които прави на мачове като посетител коментатор в малките екрани.

Владимир Манолков даде изявление за, в което разкрива своите упования за пролетния полусезон в елита, както и дали Левски ще вземе купата и ще успее ли най-сетне ЦСКА да детронира първенеца.

Владо, родният Ви Локо (Сф) прави селекция съгласно опциите си. Ще съумеят ли да му оказват помощ новите попълнения и да вдигнат отборната класа?

Надявам се да оказват помощ, нали за това вършат селекция. Но не съм сигурен, че ще могат да вземат всичко, което желаят. Видяхте, че желаеха Коконов, само че след това се разминаха. Същото се получи и с Лъчо Балтанов. Дано привлекат точните хора.

В кои линии би трябвало да се укрепи отборът?

Във всяка една от линиите е нужен по един нов състезател с качества, какъвто е Симеон Славчев да вземем за пример.

Ще се избави ли Локо от изпадане?

Не мисля, че ще има проблеми с това, тъй като във футболно отношение сме с едни гърди пред другите ни съперници за оцеляване.

Как ще коментирате случилото се с Царско село, който ще доиграе сезона с юноши?

Супер неприятно е това, което стана освен с тях, супер неприятни са и обстановките в Берое, Арда и Враца. Не мога да назова повода за едноличните решения на самите притежатели, само че не е вярно да се случват по този начин нещата. Все отново приказваме за акционерни сдружения, а един човек взема решение и клубът завършва. Явно не са добре структурирани нещата. Но в един клуб работят доста хора и хранят фамилии, а в този момент остават на улицата поради някакво решение на един човек, който не си е направил сметката.

Ще го бъде ли Берое със сгънат бюджет?

Зависи до каква степен ще е сгънат. За разлика обаче от Царско село, където ситуацията е тежко, за Берое съм спокоен, защото разполагат с добра школа. Остава да имат смелостта и характера да постановат перспективните си фрагменти. Барселона пуска 16-17-годишни деца и гони трофеи, а ние не смеем да пуснем 18-19-годишни да играят.

Смятате ли, че Камбуров остава в Берое само, с цел да усъвършенства и върха по изиграни мачове в елита, и когато го направи, ще спре?

Възможно е това да бъде задачата му. Всеки уважаващ себе си футболист си слага цели и се стреми да ги извършва. Той към този момент стана едноличен голмайстор на елитната група, което не е малко, а в този момент се цели още по-високо. Пожелавам му да е жив и здрав, и треньорът да му гласоподава доверие.

Има ли Левски сили и благоприятни условия да вдигне Купата?

Защо да няма? С връщането на Мъри Левски подвигна равнището си ужасно доста, това се случи и в ЦСКА при Стойчо Младенов. Това са треньори институции за Левски и ЦСКА. Такива треньори би трябвало да водят тези тимове, защото се вижда разликата, която вършат и че дърпат тимовете си нагоре. За моя Локо (Сф) подобен треньор е Димитър Васев, под чието управление са последните ни триумфи.

Може ли Левски да се намеси в борбата за бронза и кои тимове ще влязат в Топ 4?

Рано е да са каже. Аз персонално съчувствува на стила и методите на работа на Илиан Илиев. Неслучайно Черно море играе един от най-хубавия футбол у нас и ще се веселя да финишира трети. За четвъртото място борбата ще бъде тежка, защото Левски, Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) са равностойни.

Защо изключвате Славия?

Славия не е равнището на упоменатите от мен тимове, само че може да обърка сметките на всеки от тях. Аз съчувствува на Славия, тъй като залага на български футболисти и прави изходящи прехвърляния. Това е доста значимо за един клуб, защото получените трансферни суми му разрешават да е печеливша компания и финансово постоянен. Ако Царско село, Арда и Враца също имаха изходящи прехвърляния, в този момент нямаше да страдат.

Дойде ли време ЦСКА да смъкна Лудогорец от шампионския връх?

Лично на мен им се желае да има някаква смяна на върха в елита. Моите почетения към Лудогорец, само че към този момент 12 години, откогато е този план, още очаквам да видя наложени футболисти от тяхната школа в мъжкия тим. Казвам наложени, които да играят постоянно. Школата в Разград е на европейско равнище и всичко е както би трябвало да бъде - стадион, терени, треньори. Нямат обаче смелостта да постановат юношите си, защото търсят бързи резултати. Но от през днешния ден за на следващия ден няма по какъв начин да стане.

Имате ли чувство, че двата отбора ще изгубят малко точки и резултатите в директните им дуели ще се определящи за купата?

Възможно е да се случи, защото Лудогорец и ЦСКА са с съсловия над останалите.

Толкова ли са некадърни българските треньори, че Лудогорец разчита единствено на непознати експерти?

Не. Ние имаме положителни треньори, които сега са без тимове. Но самата политика на Лудогорец е да се водят чужденци, най-вече испаноговорящи и английскоговорящи. Не че няма български треньори, които владеят тези езици, само че доста от качествените ни треньори са без работа, защото не желаят да са послушни и да не бъдат главната фигура в един клуб.

Ако приемем, че няма да се стигне до знамение и Царско село ще е изпадне, кой отбор ще играе бараж за оцеляване?

Единият всред Арда и Враца. ЦСКА 1948 и Пирин ги изключвам, защото са добре проведени клубове, а Пирин особено е и някогашният народен тим.

Какво би се трансформирало във футбола ни, в случай че българските клубове копират Славия и разчитат главно на българи?

Най-голяма ще е изгодата за държавния ни отбор, защото лицето му ще е на малко по-високо равнище. Но няма късмет Славия да има почитатели.

Правилно ли бе оставен на поста селекционера на България Ясен Петров?

Да. Очаквам в идващия квалификационен цикъл за европейско състезание да се видят резултатите от работата му.

Как виждате държавния отбор под негово управление?

Определено има израстване, само че много играчи минаха през тима. Специално за вратарския пост, където ми е силата, би трябвало към този момент да се знае кой е е вратарят и изборът да се ограничи до три имена. Сработката и заварката в отбора би трябвало да се изяснят, само че евентуално Ясен в този начален интервал е желал да види оптимален брой играчи, с цел да се спре на група от 25 футболисти. Сигурен съм, че повече няма да има такова текучество измежду „ лъвовете “. Селекционерът ще се придържа към избрана група, в която по изключение ще попадат футболисти, които се намират в положително моментно положение и за които Ясен Петров преценя, че дават гаранции да свършат работа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР