Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ с ЕС, който днес сравни

...
Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ с ЕС, който днес сравни
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Ние сме изпълнили условията за Шенген, които се повтарят всеки ден

Владимир Кисьов, някогашен основен договарящ с Европейски Съюз, който през днешния ден съпостави служителите на реда ни с опълченците на Шипка, приказва по Българска национална телевизия за отношението на премиера на Нидерландия Марк Рюте към България: 

" Въпросът за Шенген е от 15 март 2002 година до в този момент. Защото тогава паднаха визите и това трябваше да бъде действително продължение на работата, а не беше оповестено за приоритет. Въпросът беше да гоним единствено участието в НАТО и Европейски Съюз за 2004 и 2007 година, само че това беше изоставено, а то си желае старания. Толкова доста неща за подобен пай интервал не можеха да бъдат свършени. Както знаете, битката беше за визите прекомерно огромна, никой не вярваше, че ще паднат визите, а те паднаха, тъй като имаше предпочитание в екипа, който работеше и в ръководещите.

Това, което не се вижда през последните години, тези дипломатически старания, които са нужни, това проявяване на Рюте да не е за първи път?! Неговите политически битки през годините са свързани с отхвърли България и Румъния да влязат в Шенген. И в този момент се повтаря същото. Тази година ние сме изпълнили критериите, които се задълбочават всеки ден с нови и нови условия и условия, само че през днешния ден заявих, че имаме два случая - опълченците на Шипка, с помощта на които България отбрани своята татковина. Какво щеше да е развиването на Руско - турската война, никой не знае. Сега е същото. Полициаите ги съпоставям с опълченците, които с телата и живота си пазят европейска граница, освен българска. "  

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР