Владимир Илиев започна по отличен начин участието си в Световната

...
Владимир Илиев започна по отличен начин участието си в Световната
Коментари Харесай

Владимир Илиев впечатли с десето място в първия спринт от Световната купа по биатлон

Владимир Илиев стартира по отличен метод присъединяване си в Световната купа по биатлон, откакто приключи десети в спринта в Йостерсунд. Българският играч впечатли със устойчиво тичане и съумя да се подреди измежду първите 10 макар две неточности в стрелбата, които позволи, довели до две спомагателни обиколки.

Това е най-хубавият резултат на Илиев в спринт от Световната купа. Дотук той имаше 22-о място и две класирания като 27-и. Именно в Йостерсунд при започване на годината българинът записа най-хубавия резултат в кариерата си, като завоюва сребърен орден на международното състезание в самостоятелната дисциплинираност (20 км).

Българинът направи и доста мощно тичане, като беше с шести резултат. Единствено грешките в стрелбата му го лишиха от несъмнено класиране на подиума и късмет да се бори за успеха.

Състезанието в шведския зимен център завоюва носителят на Големия бистър глобус Йоханес Тингес Бьо. Норвежецът направи единствено една неточност в стрелбата от състояние лежащ и приключи с време 23:26.3 минути.

Втори приключи по-големият от братята Тарей Бьо, с закъснение от 17.5 секунди. Той също направи една неточност в стрелбата. На подиума се качи и руснакът Матвей Елисеев, който изостана с една стотна от Тарей Бьо.

Четвърти се подреди различен руснак Александър Логинов, а пети седемкратният притежател на Големия бистър глобус Мартен Фуркад. Той беше в борбата за успеха до втората пукотевица, само че позволи две неточности на прав. В топ 10 влязоха още Йоханес Кюн, Йоханес Дале, Ерленд Бьонтегорд и Юлиан Еберхард. Единственият в топ 10, който не позволи неточност в стрелбата беше руснакът Елисеев.

Победата е 39-а в кариерата на Бьо в Световната купа. От тях 20 са в спринта, 10 в преследванията, шест в всеобщите стартове и три в самостоятелната дисциплинираност.

Спринтът в Йостерсунд беше първата самостоятелна дисциплинираност за сезона в Световната купа, откакто в събота се организираха смесената и самостоятелната смесени щафети. Следващият старт е на 4 декември, когато е самостоятелното на 20 км.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР