Влади Искренов спечели първия чалънджър на Интерактив тенис за 2021

...
Влади Искренов спечели първия чалънджър на Интерактив тенис за 2021
Коментари Харесай

Влади Искренов е първият шампион на Интерактив тенис за 2021

Влади Искренов завоюва първия чалънджър на Интерактив тенис за 2021 и стана първият първенец на лигата за новата година. В извънредно мощната конкуренция на напредналите в ITL Challenger | TC 1882 той показва отлична техника, физическа издръжливост, вариативна игра и предпочитание за победа. По пътя към купата Влади победи опитни играчи като Петър Ненов, Стефан Балабанов и Дарислав Николов, а във финала се изправи против Валентин Бонев. Бонев стигна до мача за купата откакто надви над Радо Шавов, Мартин Боршуков и Михаил Иванов, като впечатли всички със постоянна игра от задна линия и стоманени нерви. Преди финала в тенис клуб 1882 двамата противници бяха излизали един против различен три пъти, като Бонев водеше в статистиката с 2:1 победи. Влади обаче беше решен да вземе реванш за загубата през октомври във финала на чалънджъра на Интерактив тенис. Мачът стартира с разиграване от повече от 30 удара и стана ясно, че борбата за купата ще е жестока. При 1:1 гейма Влади загуби подаването си, само че в идващия гейм записа пробив. До 4:4 последваха пробиви, след което Искренов завоюва гейма си, поведе с 5:4 и стигна до първия си мачбол. Бонев не му разреши да затвори мача и вкара срещата в тайбрек. В него играта беше на нерви, а Влади сподели за какво приключи 2020 като N1 в годишната класация на Интерактив тенис. Той завоюва тайбрека със 7:5 и взе купата.

„ Турнирът беше доста мощен, с извънредно положителни играчи, - сподели Искренов след последния си удар. – Битката през днешния ден беше огромна. Финалът беше игра на нерви и на физическа издръжливост. Правехме много неточности, само че и двамата се борехме. Доволен съм, тъй като започнах годината с купа. Организацията, както постоянно, беше доста добра и се надявам да се виждаме отново. “

Утешителния шампионат при напредналите в ITL Challenger | TC 1882 завоюва Никола Милев, който победи във финала Веселин Димитров с 6:3, откакто обърна мача от 0:3. В конкуренцията при начинаещите в събота победи Йордан Борисов, надвил в мача за първото място над Крум Христов с 6:5. Първото място в утешителния шампионат при начинаещите завоюва Георги Стратиев след 6:1 над Иван Колчагов.

През двата дни на първия чалънджър на Интерактив тенис за 2021 на кортовете в тенис клуб 1882 излязоха повече от 60 играчи, като се появиха някои от най-големите звезди на лигата - Мартин Боршуков, Стефан Балабанов, Атанас Кръстилов, Дарислв Николов, Майкъл Лятов и Михаил Иванов. За изненада на приятелите на ИТЛ до финала стигнаха две от имената на 2020 – Влади Искренов и Валентин Бонев, които демонстрираха, че постоянството на корта и желанието за победа се отплащат.

Следващият чалънджър на Интерактив тенис ще се организира на 23 и 24 януари в тенис клуб ХТМУ. Записването към този момент е отворено, а искащите могат да се записват за присъединяване през уеб страницата на лигата.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР