Влади Ампов - Графа и Веско Ешкенази събират музикално настроение ...

Влади Ампов - Графа и Веско Ешкенази събират музикално настроение

Графа и Веско Ешкенази с обща песен "Ванилия"

Влади Ампов - Графа и Веско Ешкенази събират музикално въодушевление в общата им ария "Ванилия ". Видеото ни придвижва в атмосферата на Амстердам, където Графа, Веско Ешкенази и актрисата Боряна Маноилова описват красива сантиментална история.

"Песента "Ванилия " има дълга история. " – разкрива Графа и не престава - "Написах мелодията, когато бях на 17, текстът пристигна 9 години по-късно. "Ванилия " е доста специфична за мен, включих я в програмата си за концерта в Арена Армеец, като прибавих нова музикална част с развиване на вокалната линия. При осъществяването й пред 14 хилядната аудитория, усетих въздействието й върху почитателите и мощната страст, която струи от нея.

Когато с Веско Ешкенази взехме решение да създадем обща ария, чух в съзнанието си по какъв начин неговата цигулка засвирва тематиката на "Ванилия " и знаех, че ще звучи приказно, в случай че я запишем дружно. Исках гласът ми и цигулката на Веско Ешкенази да са в непрекъснат разговор и написах партията му, тъй че да се допълват взаимно, а аранжиментът да ги обгръща и извисява. Експериментирах със звуци, разнообразни китарни партии, филтрирана дръм секция, вокодери и тримерен саунд дизайн. Получи се вълшебно и кино.

Интуицията ме насочи към верния избор на режисьор за "Ванилия ". Васил Стефанов и Стефка Николова избраха Амстердам за натурален фон и сътвориха красиво видеопроизведение с присъединяване на извънредно надарената актриса Боряна Маноилова. "

За присъединяване си във "Ванилия " виртуозният цигулар Веско Ешкенази непретенциозно споделя: "За мен е огромна горделивост да съм част от този трогателен план. Имаше моменти, в които не бяхме сигурни, че ще успеем да го изпълним в тези комплицирани времена. По време на фотосите в Амстердам обаче разбрах, че красивото музикално произведение "Ванилия ", ще получи визуализацията, която заслужава. Режисьорският екип се оправи брилянтно, а аз съм благополучен, че съм част от цялата магия, която "Ванилия " носи в себе си. "

Източник: dnes.bg
PromoMall.bg