ВКС постанови още Михайлов да не управлява автомобил 9 г.

...
ВКС постанови още Михайлов да не управлява автомобил 9 г.
Коментари Харесай

Нов Фарс В Съдебната Система! Убиецът На Две Прекрасни Български Деца Получи Смешните Шест Години Затвор!

ВКС постанови още Михайлов да не ръководи автомобил 9 година

„ Безспорно се открива, че подсъдимият самичък се е сложил в неспособност да предотврати настъпването на съставомерните последствия, защото е управлявал автомобила със скорост, надвишаваща доста позволената за пътния сектор от 90 км/час – а точно 122,44 км/час. Загубата на напречна резистентност на автомобила е резултат от превишената скорост, като подсъдимият е имал справедлива опция да схване пешеходците и да избегне удара, в случай че е управлявал транспортното средство със скорост до и под 90 км/час ", написа в претекстовете на съда.

Магистратите удостоверяват решението на предходния правосъден състав, в което категорично е признато, че нито преместването на Велислава на няколко метра от мястото, където тялото й се е открило след удара, нито апелът на дееца към децата да се обадят на тел. 112, още по-малко желанието за отместване на автомобила и освобождение на тялото на потърпевшия Марино са в действителност условия, сочещи на оказана помощ и обосноваващи преквалификация на действието. Това твърдеше отбраната.

Върховните съдии не одобряват недоволствата на подсъдимия, само че и на частните обвинители за очевидна неправда на наложените санкции. В претекстовете на правосъдното решение написа, че Апелативен съд - Велико Търново е направил справедлив и цялостен разбор на всички условия, относими към индивидуализацията на наказванията. Правилно в интерес на подсъдимия са регистрирани позитивните характеристични данни, чистото му правосъдно минало, данните за трудова ангажираност и изразеното страдание за породените тежки последствия от действието.

Обсъдени са и всички отегчаващи виновността условия, измежду които младата възраст на умрелите деца и броят и тежестта на породени телесни увреждания на Петя Божкова, акцентират от магистратите.

Делото стигна до Върховен касационен съд за повторно. След като в началото Михайлов беше наказан на 8 години затвор, а по-късно присъдата му беше понижена на 5, висшите съдии върнаха делото. Така се стигна до присъдата от 6 години и половина, която в този момент беше доказана дефинитивно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР