ВизиткаЯвор Петров е ръководител на търговски отдел Корпоративен сектор в

...
ВизиткаЯвор Петров е ръководител на търговски отдел Корпоративен сектор в
Коментари Харесай

Екипът е най-значимият ни проект

Визитка Явор Петров е началник на търговски отдел " Корпоративен бранш " в " Лирекс БГ ". Експерт с над 15-годишен опит в продажбата на високотехнологични ИТ решения. Участвал е в огромни инфраструктурни планове от национално значение. Съвместно с комерсиалния екип на " Лирекс БГ " работи с някои от най-големите индустриални компании в България. " Лирекс БГ " е общоприет сътрудник на. Каква беше 2022 година за " Лирекс БГ "?
- Динамична, предизвикателна и сполучлива. Показа от какво сме направени и че посредством екипния метод и синергията сред членовете на всички екипи в " Лирекс БГ " можем да осъществяваме стратегическите и оперативните си цели. Най-важната от тях е да предлагаме новаторски решения с лични метод и обслужване. Това удостоверява и слоганът ни, че " В свят на технологии хората вършат разликата ".

Гледайки към предишното, поставените цели и сегашното с изпълнените цели, мога да заключа, че имаме положително стратегическо обмисляне. Това се случва с помощта на общото изпитание на нашия екип и ползотворните ни взаимоотношения с клиентите и сътрудниците.

2022 бе година, през която усъвършенствахме и надградихме решенията си, както нашите лични, които можем да осъществяваме и приспособяваме към характерните условия на всеки клиент, по този начин и тези, които предоставяме взаимно с нашите софтуерни сътрудници. Мисля, че отминаващата година ни дава платформа за решително посрещане на идната.
Реклама
Говорейки за хората, през годината комерсиалният ни екип набъбна с 40%, като влагаме в голям брой вътрешни образования. Бяхме отличени и в профилирани състезания за ръководство на човешки запаси.
Една от общите компликации за софтуерните компании сега е намирането и задържането на гении. Какво прави компанията в тази посока?
- На първо място бих споделил, че в света на технологиите хората вършат разликата. Внимателни сме както при подбора на всеки от екипа, по този начин и при последващото му развиване. Лично аз меря триумфа с изключение на с постигнатите резултати и посредством усмивките по лицата на сътрудниците. Увеличаването на този " индикатор " ми е и персонална цел за 2023 година Резултатите безспорно ще последват.

При нас всеки нов сътрудник минава през самостоятелен 6-месечен проект за образование. След това той се влива в общия проект за образование в дадения отдел или звено. Всяка седмица имаме проведени образования от сътрудници за сътрудници - да вземем за пример проведен от инженерния екип и ориентиран към търговците. Такива презентации оказват помощ за уеднаквяване на разбиранията, тъй че всички да приказваме един език.
Как бихте описали метода на " Лирекс БГ " при подбора и консолидираното на софтуерни решения?
- На първо място е консултантски. Мисля, че това дефинира и удовлетвореността на клиентите ни, тъй като преди всичко се стремим да разбираме освен съответните проблеми, само че и световния подтекст и крайните цели на клиентите ни. Заедно с инженерния екип имаме за цел да намираме най-подходящите софтуерни решения, а не просто да осъществяваме продажби на парче. Разбира се, тук не сме сами, а се уповаваме и на дълготрайни връзки, които развиваме с потвърдени софтуерни сътрудници на топ международно равнище като Cisco, HP, VMware, Check Point, Veeam и доста други.
Реклама
Наша цел също по този начин постоянно е била да подобряваме качеството на портфолиото си, което разрешава на клиентите ни да получават 360-градусов набор от ИТ решения и услуги и да реализират своите бизнес цели.
Кои сегашни международни трендове очаквате да оказват най-голямо въздействие на компанията през идващите няколко години?
- Няколко са трендовете, които въздействат изключително мощно на нашия бизнес. Сред тях е енергийната рецесия, която оказва въздействие на корпоративния бранш в страната. Наблюдавайки какво се случва и общувайки с клиенти обаче, мога да заключа, че тя има и позитивен резултат за България. Наскоро да вземем за пример приказвах с клиент от стъкларската индустрия, който показа, че в Германия и Франция се затварят огромни фабрики, до момента в който тази компания влага в спомагателни мощности. Причината е, че поръчки се пренасочват насам. Същото важи и за други браншове.

Недостигът на хардуерни съставни елементи също оказва въздействие. Компютри, сървъри, мрежово съоръжение доставките на всичко е изтеглено във времето. Случвало се е да изпадаме в обстановка, при която план би трябвало да претърпи промени и нещо в него да се размени с подобен артикул, за който обаче не е ясно по кое време може да бъде доставен.

Забелязва се наклонност за съкращаване на периодите и гледаме напред с оптимизъм. Междувременно обаче мога да кажа, че постоянно намираме разновидности и решения за справяне с такива компликации и нямаме несбъднат план. В огромна степен това става и с помощта на многото партньорства с водещи компании, които ни вършат самостоятелни от протичащото се с един снабдител.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР