ВизиткаМартин Лечев има повече от 15 години опит като старши

...
ВизиткаМартин Лечев има повече от 15 години опит като старши
Коментари Харесай

Осигуряваме най-новите продукти и постоянен склад за бързо навлизане на фотоволтаичните инсталации в България

ВизиткаМартин Лечев има повече от 15 години опит като старши управител продажби във високотехнологични промишлености. От 2020 година е търговски шеф в българския дистрибутор KP Imobilien, който внася и предлага необятен набор от артикули за промишлеността и дома. Сред тях са продуктите на водещите снабдители на съоръжение за слънчеви съоръжения - инвертори Huawei FusuonSolar, слънчеви модули Astronergy и покривна структура Aerocompact. Освен за продажбите дава отговор за разширението на комерсиалния екип на дистрибутора, включването на още нови марки в портфолиото и постигането на стабилен годишен растеж.
KP Imobilien има над 30% пазарен дял от продажбите на артикули за фотоволтаични съоръжения в страната. Компанията е най-големият дистрибутор в България с партньорска мрежа от над 120 интегратори / инсталатори. Батериите са новият " парещ " артикул в слънчевите системи.
Реклама Г-н Лечев, за какво поставяте акцента в работата на KP Imobilien върху продуктите за слънчеви съоръжения?
- Мисля, че всички виждаме ясните индикации за какво би трябвало да се насочим към възобновима сила. Едва ли някой чака цените на фосилните горива да паднат в близко бъдеще, което изисква домашните консуматори и предприятията да търсят други възможности за доставяне с електричество и реализиране на по-ниска цена на ползване. За доста предприятия това не е просто оптимизация, а метод на оцеляване.

Навлизането на слънчевите съоръжения в международен мащаб и непрекъснатото развиване на оборудването към този момент са начертали пътя на успеваемостта, която желаеме да предложим и на българските консуматори. Този блян има и мощен екологичен аспект, който също е значим за нас. Затова предпочитано развиваме този перспективен пазарен сегмент, а, повярвайте ми, търсенето се усилва с всеки месец.
С какво KP Imobilien се отличава от другите сходни компании в България?- С две неща - избора на потвърдени снабдители и поддържането на местен склад, който ни дава отлична еластичност. Работим с водачи от слънчевата промишленост, чиито имена нямат потребност от показване. Така да вземем за пример Huawei FusionSolar държи към 60% от пазара на инвертори в Европа.
Последните две години ясно демонстрираха какви задълбочени проблеми могат да зародят с доставките и наличностите и този бранш не е застрахован.
Реклама
Затова избрахме да поддържаме склад от съставни елементи с обща мощ над 10 мегавата, който ни дава една сигурност, а и успокоение за нашите клиенти, че в оптимално къси периоди ще могат да осъществят плановете си. Мисля, че това е и едно от главните ни оценки по отношение на съперниците - ние оферираме стока, с която в действителност разполагаме.

Това е и един от факторите за бързия напредък на продажбените резултати на KP Imobilien. По наша оценка сега обслужваме над 30% от пазара на слънчеви съоръжения в България, а проектът ни за 2022 година е да увеличим пазарния си дял до 45%.
Кои са марките, на които сте заложили във вашата тактика?
- Вече загатнах огромното име, което се употребява с извънредно добра известност и утвърждение от клиентите ни - Huawei FusionSolar. Китайският колос има повече от 30 години опит в тази промишленост и разполага с огромен брой развойни центрове, което му разрешава непрекъснато да предлага нововъведения и да покачва надеждността на своите артикули.

Освен инверторите, които са един от най-важните съставни елементи в системата, марката предлага и акумулатори с потенциал 5 и 10 kW. Това е новият " парещ " артикул в нашето портфолио, който разрешава предпазване на добитата електрическа енергия за ползване през тъмната част на денонощието или като запас.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Икономика 1 Войната в Украйна 2 Политика 3 Икономика 1 Войната в Украйна 2 Строителство и парцели 3 Пловдив Реклама
Радваме се на извънредно положително търсене на батериите на Huawei през последните месеци.

Huawei предлага варианти за удължение на гаранцията на оборудването, която може да доближи до 20 години.
Вторият главен съставен елемент на фотоволтаичните съоръжения са модулите. За тях като снабдител залагаме на марката Astronergy, която е в топ 10 на производителите. Astronergy, която е 100% благосъстоятелност на китайската компания CHINT, създава единствено в лични заводи при прецизен надзор на качеството. Тъй като модулите съставляват към 45-47% от себестойността на фотоволтаичната апаратура, е доста значимо да се употребяват съставни елементи с високо качество и дълга гаранция, с цел да се реализира оптимална доходност.
Според доста авторитетни издания Astronergy е в топ 3 на слънчевите производители, с отлична продуктивност и ниски експлоатационни разноски.
Бюлетин Енергетика
Научавайте най-важното от бранш енергетика през миналата седмица
Вашият email Записване
Реклама
Една нова марка, която напълно неотдавна добавихме към портфолиото, е Aerocompact за покривни структури, която има основни офиси в Съединени американски щати и Австрия.

Aerocompact предлага структури и съставни елементи за сглобяване, свързване и монтаж на слънчевите модули и един тип затваря кръга от съставни елементи, нужни за създаване на инсталацията.
Кои са вашите директни клиенти?
- Ние работим с компании интегратори, които създават и извършват плановете. Те са мостът сред KP Imobilien като дистрибутор и крайния клиент - без значение дали е елементарен домакински консуматор, притежател на земя или промишлен производител. Радвам се, че бързо успяхме да разгърнем партньорската си мрежа и в нея към този момент има над 120 инсталатора - на процедура във всеки по-голям град в страната.

Така вършим фотоволтаичните съоръжения по-достъпни за всеки. Като всяко съоръжение и слънчевите системи имат потребност от поддръжка и е значимо тя да е навременна и оптимална ценово. За това доста разчитаме на нашите сътрудници и чакаме мрежата да се разшири още.
Миналата година проведохте първия Ден на слънчевата сила. Да чакаме ли продължението и през актуалната година?- Да, несъмнено. Планираме това да стане хубава традиция във фотоволтаичния отрасъл в България. И тази година планираме събитие на 10 юни в Пловдив, на което ще поканим сътрудниците си, с цел да им представим новостите в нашето портфолио и пазарната обстановка в България и, несъмнено, да ги приветстваме в нашето семейство. Специална атракция на събитието тази година ще е рейсът на Huawei, който е част от международно роудшоу. В него ще бъдат демонстрирани в действителност най-новите постижения на марката.
Разчитам на събитието, с цел да обменим опит и да получим противоположна връзка от нашите клиенти, с цел да напредваме бързо и в вярната посока.
Как виждате бъдещето на фотоволтаичната промишленост в България?
- Накратко - огромен оптимист съм. Договорените към този момент средства за развиване сигурно ще трансформират пейзажа и ще разрешават построяването на от ден на ден слънчеви системи, което няма по какъв начин да не се отрази на качеството на живот и икономическите индикатори на хората и предприятията в България.

Нашата роля в този развой ще продължи да бъде да доставяме надеждно съоръжение и да работим с мрежа от доверени сътрудници, с цел да се подсигурява бързо и качествено осъществяване на плановете.
HUAWEIКомпанията участва на пазарите в целия свят като предлага ново потомство string инвертори с технологии за мъдро ръководство, които разрешават основаването на напълно цифровизирано Smart PV решение - FusionSolar. FusionSolar е умна, безвредна и надеждна система, която обезпечава високи добиви и възвръщаемост на инвестицията. ASTRONERGYAstronergy е дъщерна компания на CHINT, която е една от водещите компании в света за нисковолтови технологии, транспорт на сила и енергийни мрежи. Компанията е една от най-големите високотехнологични компании в Китай и продава продуктите си в 90 страни. 25-те години опит подсигуряват отличното обслужване на клиентите и тяхното удовлетворение от качеството на продуктите. AEROCOMPACTОснована през 2014 година Специализира в производството на аеродинамични структури за фотоволтаичната промишленост. Основните артикули са структурите за плоски покриви и закрепващи решения за скатни покриви и земни площи. Предлага безплатният програмен продукт за дизайн Aerotool. Всички артикули са тествани за метеорологичните условия в съответната зона. Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Енергетика
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР