ВизиткаАдриана Ангелова започва пътешествието си в туризма едновременно в УНСС,

...
Коментари Харесай

Събитийната индустрия се завръща към нормалния си темп

ВизиткаАдриана Ангелова стартира пътешествието си в туризма по едно и също време в УНСС, компетентност " Туризъм ", и в туристическа организация " Орбита ". През 2001 стартира работа в отдел продажби на хотел " Хилтън София ", а 10 години по-късно става шеф " Продажби ". Оглавявала е и отдел " Продажби " в Athenee Place Hilton в Букурещ. През 2017 година се причислява към екипа на BT Hotels Collection и все още е шеф " Продажби и маркетинг " на BT Development Services - ръководещото сдружение на BT Hotels Collection. Веригата включва 7 одобрени хотела в България ( " Рила " в кк Боровец, " Интернационал хотел и казино ", кк Златни пясъци, комплекс " Гранд Хотел Варна " в Св. св. Константин и Елена и хотел " Арбанаси Палас " ). Миналата година беше шокова за туристическия и събитийния отрасъл. До каква степен наблюдавате възобновяване през 2021 година?
Въпреки че имаше оживление в избрани интервали, 2020 фактически беше доста предизвикателна година за нашия отрасъл. Сега обаче се веселя да споделя, че 2021 година несъмнено се разграничава и събитийната промишленост се завръща към естествения си ритъм. Дългият престой вкъщи, работата в отдалечен режим, потребността да се навакса пропуснатото, нарасналият вкус на хората за мощни страсти и социализация дават съображение да имаме вяра, че има същинско завръщане към събитията тази година.
Кой вид събития са се възстановили в най-голяма степен и кой - в най-малка?- Възстановяването на конгресния туризъм стартира поетапно, с дребни събития от 20 до 50 души. Основно дребни фирмени срещи в композиция с тиймбилдинг навън. Смятам, че огромна роля изиграха и асоциациите и сдруженията от медицинския и фармацевтичния бранш. Организирайки първи техните по-големи конгреси, дадоха положителния образец и потвърдиха, че макар противоепидемичната конюнктура с отговорно отношение събитията могат да се случват.
С разхлабването на противоепидемичните ограничения и в навлизането на по-топлите месеци конгресите станаха по-мащабни. За благополучие хотел " Рила " разполага с огромен конгресен център и това ни разрешава да посрещаме събития с до 350 - 400 души, съобразявайки се с наложените рестрикции от Министерството на здравеопазването. Въпреки събуждането на бранша уредниците остават внимателни - постановат се нови концепции за осъществяване на събитията като организирането им напълно навън. Наблюдаваме и нараснал интерес към хибридните мероприятия.
Какви са упованията ви за пазара на бизнес събития и конгреси до края на годината?- В момента следим извънредно високи равнища на търсене на местоположения, които да разполагат с огромни зали, заведения за хранене и външни площи. Ако би трябвало да създадем съпоставяне, миналият месец юни за хотел " Рила " завърши с по-високи финансови резултати по отношение на тези от 2019 година Тази година се случват както новопланирани, по този начин и отсрочените фирмени срещи, презентации на нови артикули, срещи на фармацевтичния и лекарския отрасъл, тиймбилдинги, образования и персонални събития като сватби и годишнини. Прави усещане обаче, че 80% от търсенето е за дати на осъществяване до края на октомври. Част от уредниците споделят, че се тормозят от вероятно ново затваряне и избират да изчакат. К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници
Разбира се, има и такива, които се възползват от по-големия избор на свободни дати в края на годината и вършат предварителни резервации. Две компании с напълно имунизирани екипи даже са декларирали към този момент дати за коледните си фирмени празненства.
По какъв метод коронавирус рецесията промени събитийния туризъм? Какви съответни промени и нововъведения наблюдавате?- Смятам, че коронавирус рецесията направи всички ни много по-креативни и гъвкави както при предлагането на пакети и услуги, по този начин и в обслужването. Изчезнаха всички предлагани пакети от вида non-refundable, периодите за безвъзмездна анулация на резервациите се редуцираха и прехвърлянето на депозити до пролетта за бъдещи дати бяха съвсем всекидневие. " Новото обикновено " докара до още по-съкратени интервали, в които се декларират и удостоверяват събитията, което остава огромно предизвикателство за нашите екипи. Повечето хора не допускат какъв брой спомагателна организация стои на оперативно равнище в хотела, която е наложителна за триумфа на всяко събитие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР