Визитата на Лаура Кьовеши няма нищо общо с американските санкции.

...
Визитата на Лаура Кьовеши няма нищо общо с американските санкции.
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Не трябва да се надяваме, че някой отвън ще влияе на правосъдната ни система

Визитата на Лаура Кьовеши няма нищо общо с американските наказания. Това съобщи Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа в утринния блок на БТВ.

Причината за визитата на Кьовеши в България е обвързвано съгласно него с обстоятелството, че сигналите за корист с европейски средства в България са в пъти повече спрямо другите европейски страни. Другата причина е, че огромен дял от българските оферти за прокурори бяха отхвърлени от нея.

„ Не мисля, че Кьовеши има отношение към тези сътрудници. Това са млади, незнайни хора, които желаят да се развиват “, разяснява Ноев. „ Не чакам да чуя безусловно нищо за митингите от Кьовеши през днешния ден. Тя няма да излезе отвън своите пълномощия и да прави политически мнения “, безапелационен беше той.

По думите му доверието в правосъдната система в България е редовно ниско и то не се въздейства от митингите: „ Ние не би трябвало да се надяваме, че някой извън ще въздейства на нашата правосъдна система. Трябва сами да решим нашия проблем “.

„ Европейските средства се одобряват като средство за облагодетелстване на хора, близки до властта. Ние си спомняме какво стана с къщите за посетители. Нека хората знаят, че тези къщи стават благосъстоятелност на хората, които са ги построили след 5 години. Ако се откри нарушаване, тези пари се връщат “, изясни Найденов.

Той уточни земеделието и строителството като браншове, в които постоянно се откриват злоупотреби.

„ Имаме разделяне на управляващите, само че то не може да е безусловно. Правосъдието не може да одобри, че другите управляващи би трябвало да го управляват него. Политиците и Народното събрание би трябвало да решат по какъв метод ще работи правораздаването “, сподели някогашният шеф на Националната следствена работа.

Според него Специализираната прокуратура и съд са излезли от рамките си: „ Този съд доста повече замязя на ексклузивен съд. Тези съдилища излезнаха от рамките на естественото “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР