Vivacom получи признание за ефективното си сътрудничество с правоохранителните органи

...
Vivacom получи признание за ефективното си сътрудничество с правоохранителните органи
Коментари Харесай

Vivacom получи награда от МВР за активните си действия в борбата с телефонни измами |

Vivacom получи самопризнание за ефикасното си съдействие с правоохранителните органи на България за противопоставяне на телефонните измами в страната. Главният изпълнителен шеф на компанията – Атанас Добрев, получи премията персонално от министъра на вътрешните работи – Бойко Рашков, на специфична гала в постройката на Министерство на вътрешните работи, поведена на 19.11.2021 година Отличие получи и Пламен Василев – шеф Сигурност в телекома.

От Министерство на вътрешните работи показаха признателност към Vivacom, че е първият оператор, подхванал дейни ограничения за битка с телефонните измами.
По предложение на Главна дирекция „ Национална полиция “ за взаимни сложни ограничения, от края на м. февруари 2019 година Vivacom стартира да ползва спомагателни дейности за ексклузивен мониторинг, ангажира спомагателен човешки и финансов запас за оптимално ограничение на опциите за осъществяване на телефонни измами по отношение на своите клиенти.

Сформиран е екип от специалисти на Финанси, Техническа дирекция и Сигурност на компанията и е основана организация за всекидневен мониторинг на телекомуникационното пространство за нехарактерен трафик, изразяващ се в набирани поредно голям брой стационарни номера от мрежата на оператора от задгранични и български мобилни номера, и неговото ограничение.

От 26 февруари 2019 година досега е стеснен достъпът до мрежата на оператора на над 18 200 български и непознати мобилни номера с типично трафично държание на „ телефонни измамници “.

Вследствие на подхванатите дейни ограничения, по данни на Vivacom, извършените телефонни диалози за машинация към клиенти на стационарни номера – клиенти на компанията, от 222 605 през 2019 година са намалели до 29 049 през 2020 година, а през десетте месеца на актуалната година са сведени до към 3 000 опита за машинация.

За успеваемостта на тези дейности сочат и данните от формалната полицейска статистика - в случай че през 2018 година са регистрирани 1175 телефонни измами, то през 2019 година те стават 561, а през предходната година броят им спада до 129. Тенденцията се резервира и през актуалната година - за десетте месеца на 2021 година се регистрира спад при записаните телефонни измами близо 10 пъти по отношение на аналогичния интервал на предходната година. Освен това със съдействието на Vivacom през 2021 година са предотвратени повече от 30 измами.

В резултат на извършените взаимни сложни мероприятия сред Министерство на вътрешните работи и Vivacom броят на декларираните измами е намалял към 10 пъти, а измамливите повиквания по отношение на клиентите на оператора – близо 100 пъти.

„ Това е извънредно значимо самопризнание на мен и за Vivacom. Сигурността на нашите консуматори постоянно е била приоритет на компанията и съм извънредно горделив, че партньорството ни с Министерство на вътрешните работи дава такива положителни резултати “, разяснява Атанас Добрев. „ То е образец, че обществено-значимите цели, каквато е битката с телефонните измами, могат да бъдат реализирани сполучливо само с партньорство сред бизнеса и държавните институции “, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР