Vivacom, част от United Group - водещият доставчик на телекомуникационни

...
Vivacom, част от United Group - водещият доставчик на телекомуникационни
Коментари Харесай

Vivacom започна изграждането на нова наземна станция за OneWeb в България

Vivacom, част от United Group - водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, и OneWeb - един от водещите международни снабдители на сателитен интернет, започнаха построяването на наземна станция за връзка с мрежата от спътници на OneWeb на ниска орбита. Съоръжението ще разшири достъпа на страните от Европейския съюз до мрежата на OneWeb, ще направи системата по-устойчива и ще усъвършенства широколентовото покритие на териториите от Централна Европа до Централна Азия, в това число Черно и Каспийско море.

Заради многочислените си стопански изгоди планът, който се осъществя в обект на Vivacom на територията на община Стара Загора, получи документ клас B. С него телекомуникационната компания освен ще обезпечи спомагателни работни места в района в идващите 10 години, само че и ще сложи община Стара Загора на международната карта на галактическите технологии и връзки.

С стартирането в употреба на наземната станция, качеството на сателитния интернет в посочените райони ще се усъвършенства доста, като обезпечи покритие на някои от най-натоварените въздушни и морски направления в света. Тя ще сътвори опция и за спомагателни приложения заради преимуществата на спътниците на ниска орбита /LEO/ на OneWeb.

„ Успешното ни съдействие с OneWeb е следващото доказателство, че Vivacom е желан сътрудник на интернационалните софтуерни компании, които желаят да влагат в България. Печелим доверие освен с техническа експертиза, потенциал и надеждност на мрежата, само че и с размаха, с който, в унисон с визията на United Group за района, вкарваме нововъведения и задаваме трендове в бранша. Вдъхновени сме, че OneWeb вижда точно във Vivacom точния сътрудник, който ще подсигурява осъществяването на този план по най-хубавия метод, с дълготрайни изгоди за бизнеса и обществото у нас “, разяснява Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

Vivacom ще вложи в наземната инфраструктура и оборудването на своя софтуерен обект близо 1,5 милиона лв., а инвестицията на OneWeb в профилирано съоръжение възлиза на няколко милиона $. Наземната станция ще се състои от 18 антени и миницентър за данни, който ще свързва спътниците на OneWeb с българската оптична мрежа и центрове за данни. Изграждането се чака да бъде приключено в границите на първото тримесечие на 2023 година.
 
Микеле Франчи, основен действен шеф в OneWeb, разяснява: „ OneWeb усъвършенства качеството и устойчивостта на свързаността с мрежата ни от дребни спътници в ниска околоземна орбита. Изграждаме разпределена архитектура от наземни станции за връзка с мрежата ни от спътници, с цел да достигнем до най-отдалечените места на Земята. Избрахме България за построяването на тази станция освен поради нейното географско състояние, участието й в Европейски Съюз и ролята й на евразийски телекомуникационен център, само че и тъй като с Vivacom намерихме благонадежден локален сътрудник за осъществяване на задачата на OneWeb “.

„ За община Стара Загора вложения, които имат висока добавена стойност и разкриват нови работни места, постоянно са добре пристигнали. Радвам се, че през днешния ден имаме опция да връчим Сертификат клас В и да насърчим сходни планове. Това за бизнеса значи използване на съкратени периоди и самостоятелно административно обслужване, предоставено от общинска администрация. Това слага положително начало на едно сполучливо партньорство и дава явен знак на вложителите, които избират нашия град “, сподели кметът на Стара Загора Живко Тодоров.  

Информация за OneWeb

Базираната в Лондон OneWeb е световна информационна мрежа, захранвана от космоса, която обезпечава съгласуваност на държавни управления, компании и общности. Тя осъществя мрежа от спътници на ниска орбита с световна мрежа от наземни станции и потребителски терминали, осигуряващи налични, бързи, високочестотни информационни услуги с ниско забавяне на сигнала, свързани с бъдещето на интернет на нещата и проправящи път към 5G за всички, без значение къде се намират. Разберете повече на www.oneweb.net

Информация за United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем страни и има близо 15 милиона консуматори и над 15 500 чиновници. Годишните ѝ доходи възлизат на към 2,5 милиарда евро. United Group разполага с най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите си най-атрактивната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличия и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които United Group дава на своите клиенти. От март 2019 година United Group е мажоритарна благосъстоятелност на BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.

За повече информация посетете
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР