Vivacom бе един от основните партньори в 14-ото издание на

...
Vivacom бе един от основните партньори в 14-ото издание на
Коментари Харесай

Успешно завърши програмата Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт в партньорство с Vivacom -

Vivacom бе един от главните сътрудници в 14-ото издание на стратегия „ Учебна компания ” на Джуниър Ачийвмънт България. Тя е на практика насочен и международно одобрен образователен курс за пускане на личен бизнес, който Европейската комисия признава за „ най-хубава процедура в образованието по предприемачество “.

Освен с финансова поддръжка и предметни награди, телекомуникационният оператор се включи в самодейността и със свои експерти, които да бъдат ментори на учениците в подготовката, реализацията и активността на тяхната образователна компания. Целта е младежите да се научат по какъв начин да развиват и материализират своята концепция, трансформирайки я в бизнес, който да ръководят в границите на една образователна година.

В 14-ото издание на „ Учебна компания ” участваха 40 гимназии в цялата страна и над 500 възпитаници. Те съумяха да основат работещи хрумвания и бизнес проекти за създаване на компании, които са обществено виновни, ориентирани към възстановяване на бъдещето и средата, с отношение към природата и „ в крайник “ с новите технологии. Учебните компании демонстрираха пред особено жури наученото през годината, а класираната преди всичко УК Solar Stickers от ЧЕГ „ Иван Апостолов “ - София, ще показа България в идното европейско съревнование Gen_E с най-хубавите образователни компании от мрежата на Джуниър Ачийвмънт Европа.

„ Образованието е преди всичко, само че използването на наученото е това, което надгражда знанията и ги обогатява. Щастлива съм да видя по какъв начин в процеса на образование тези младежи развиват и построяват своите качества да бъдат водачи от ново потомство. Vivacom поддържа доста просветителни планове, изключително такива, обвързани с новите технологии и ориентирани към дигитализацията на просветителния развой. Именно по тази причина с голямо предпочитание поддържаме акцията и учениците в тяхното развиване в областта на бизнеса, тъй като ние имаме вяра, че това е значимо за цялото ни общество и ще остане като скъп опит за тях в живота им, “ сподели Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки “ във Vivacom по време на церемонията за закриване на програмата „ Учебна компания “ – под името „ Изгряващи звезди “.

В подбора и оценяването на плановете на образователните компании се включиха и представители на Vivacom. Освен спечелилите за България, които ще се включат в европейското съревнование с най-хубавите образователни компании в цяла Европа, представителите на Vivacom избраха и носителя на специфичната „ Hi Tech “ премия. Това е образователна компания „ VNMV Books “, 137 СУ „ Ангел Кънчев “, гр. София.

Идеята на учениците е обвързвана с създаването на мобилно приложение, с което четенето на книга да се трансформира в по-различно и интерактивно прекарване от обичайното. Учебната компания работи по основаването на визуализации, съпътстващи текста, тъй че задачите страници с непривлекателни текстове и дълги абзаци да станат по-разбираеми, а четенето – наслаждение

„ Избрахме да наградим този тим, тъй като концепцията им е по едно и също време новаторска и сплотява технологиите с образованието, а учениците са стимулирани да развиват същинска изгода от четенето, с цел да го създадат по-привлекателно и забавно за всички свои връстници, а и за всички възрасти “, добавя Веселка Вуткова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР