"Viva la Musica!" е мотото на тържествения концерт по повод

...
"Viva la Musica!" е мотото на тържествения концерт по повод
Коментари Харесай

Хорът на софийските момчета празнува 50 години с концерт

"Viva la Musica! " е мотото на тържествения концерт във връзка 50 години от основаването на Хора на софийските момчета - първия в България момчешки хор. 50 години генерации момчета отдават сърцето си на хоровото изкуство, тъй като обичат да пеят и желаят да предадат своята обич на публиката. 50 години музиката живее в този хор, обновявана от младостта и ентусиазма на хористите, от гения и посвещението на диригентите.
Юбилейният концерт е включен в програмата на Международния фестивал "Софийски музикални седмици " и ще се състои на 21 юни от 19 ч. в зала "България ". Под диригентството на проф. доктор Адриана Благоева съставът ще извърши нови произведения и обичани на хористите песни. В концертната стратегия ще вземат участие и някогашни ученици на Хора на софийските момчета, поели към този момент решително по пътя на професионалния музикант.
В рамките на концерта ще бъде показан последният компактдиск на състава "Песни за нас ", взаимна самодейност на БНР и Хора на софийските момчета. В него са включени записи на състава от фонда на БНР на песни, написани особено за него.



Проф. Адриана Благоева

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР