Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис пристигна в Танзания - втори

...
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис пристигна в Танзания - втори
Коментари Харесай

Камала Харис е на посещение в Танзания

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис дойде в Танзания - втори стадий от нейната обиколка в Африка. Преди това тя посети Гана, а на следващия ден отпътува за Замбия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Харис е следващият почитан американски представител, който отива в Африка, след министърката на финансите Джанет Йелън и държавния секретар Антъни Блинкън. Поредицата визити отразяват желанието на Съединените щати да противодействат на възходящото въздействие на Китай и Русия на континента.

Вицепрезидентката на Съединени американски щати бе посрещната от своя танзанийски сътрудник Филип Мпанго. Днес тя ще се срещне с президентката Самия Сулуху Хасан.

Вчера Харис завърши визитата си в Гана със среща с дами бизнесмени, с цел да насърчи икономическите благоприятни условия и водачество на " нежния пол ".

Утре вицепрезидентката на Съединени американски щати отпътува за Замбия - последния стадий от своята африканска обиколка, която приключва в събота.

По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР